МАРКЕВИЧ: «Проти чехів вже не було такого жаху, як з Албанією»

Колишній тренер збірної України поділився враженнями від гри синьо-жовтих проти чехів

Національна збірна України з футболу програла чехам - 2:3 в другому турі Ліги націй.

Заслужений тренер України Мирон Маркевич в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, що перешкодило підопічним Сергія Реброва добитися позитивного результату в Празі:

- Відчувалося, що після стартової невдачі з албанцями в збірній відбувся «розбір польотів», але вдалося позбутися далеко не всіх помилок. Це й вплинуло на підсумковий результат.

- На Ваш погляд, чи позначилися на грі збірної ті доволі суттєві зміни в стартовому складі в порівнянні з матчем з албанцями?
- Відповім ствердно, хоча чехи діяли агресивно, але в першому таймі їм перешкодили грати в своєму стилі. А проведені заміни в другому таймі дозволили нашим хлопцям додати й вони були близькі, аби врятуватися від поразки. Принаймні, вчора не були такими безнадійними, як в поєдинку з албанцями.

- Вище Ви зазначили, що вдалося виправити далеко не всі помилки. Що Ви мали на увазі?
- Знову була нервозність біля наших воріт після верхових передач. Добре, що гості подбали, аби їх було небагато, але згадайте, як господарі забивали свої голи в першому таймі. Особливо прикро за другий, пропущений вже в компенсований час. Значить банально забракло концентрації. Як бачите, є над чим працювати.

- Після перемоги над албанцями збірна Грузії очолила турнірну таблицю в нашій групі. Чи стало це для Вас несподіванкою?
- Ні. Грузини останнім часом додали в організації гри, а з м'ячем вони завжди були на «ти» й вже встигли заявити про себе на недавньому Євро в Німеччині. Але оскільки в нашій групі сили учасників приблизно рівні, то ще всі збірні залишаються в грі й все може змінитися. Зокрема, лідерство тих же грузинів похитнеться, якщо українці в наступному турі візьмуть над ними гору.

- Чи реально це з тим рівнем гри, що демонструє останнім часом наша збірна?
- Ситуація ще не критична, її можна виправити. Деякі позиції, справді, вимагають підсилення. Важливо до жовтневого протистояння з грузинами підійти в належних психологічних кондиціях. Суперник дуже впевнений в своїх силах. Наші хлопці повинні пам'ятати, що успішний виступ в Лізі націй може стати в пригоді в завоюванні путівки на чемпіонат світу. А саме таке завдання поставлене перед Сергієм Ребровим та його підопічними. Цю вершину треба підкорити, бо дуже не хочеться, щоб про нинішніх гравців української збірної говорили, як про переоцінене покоління, - сказав Маркевич.

Раніше колишній півзахисник збірної України і футбольний експерт Євген Левченко поділився емоціями після програшу національної команди у матчі Ліги націй проти Чехії (2:3).

Максим Коваленко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 вересня 2024, 00:55 13

10 вересня синьо-жовті програли Чехії у 2-му турі Ліги націй 2024/25

Коментарі