Шалена серія триває. Україна U-21 здолала Північну Ірландію

Команда Унаї Мельгоси продовжує втримувати першість у відбірковій групі Євро-2025

Матч команди почали активно. Господарі, зрозуміло, були сповнені рішучості зіграти гідно проти лідера групи. Щойно м'яч опинявся в них, то вони одразу ж швидко атакували. Особливо виділявся їхній лівий фланг, де проявляв активність Шон Стюарт, якого вміло підтримував Чарлі Аллен.

Українці атакували не так швидко, зате різноманітно. У них працювали і лівий фланг, і правий. Включалися вони по черзі - як того вимагала ігрова ситуація. Загалом же, ситуація диктувалася «синьо-жовтими», які домінували. І невипадково вже на 10-й хвилині підопічні Унаї Мельгоси повели в рахунку.

Олег Очеретько зіграв добре у відборі, а далі розгойдав лівий фланг оборони господарів і віддав у центральну зону Назару Волошину. Той передачу на лінії штрафного прийняв, підробив м'яч і пробив. Не без допомоги рикошету від когось із захисників сфера залетіла в правий нижній кут від київського динамівця. 0:1!

Домігшись успіху, українці грати за рахунком не стали. Це було природно, оскільки сили ще були в надлишку, та й господарі поля відразу ж зробили кілька хороших спроб відігратися. Вони сподівалися на класичні британські дії з кросами і завершальними ударами з другого поверху. Однак Арсеній Батагов, Володимир Салюк і компанія діяли спокійно і надійно.

Активність північноірландців змушувала українців не забувати й про атаку. Відомо, що найкраща оборона - це напад, тож «синьо-жовті» продовжували постійно з'являтися на половині поля суперників, аби ті не почувалися впевнено та спокійно. І на 30-й хвилині гравцям української «молодіжки» вдалося свою перевагу розвинути до комфортної. Знову з правого флангу вони пройшли крізь оборону північноірландців як ніж крізь масло. Останнім пасом Єгор Ярмолюк вивів на завершальний удар Максима Брагару, який холоднокровно переграв голкіпера Пірса Шарлеса. 0:2!

Два голи переваги - це не один гол, тож українці з такою форою помітно надихнулися і ґрунтовно замкнули господарів на підступах до їхнього штрафного. Старався Ігор Краснопір, були хорошими Брагару і Волошин, не відбували номер гравці другої лінії атаки Очеретько, Ярмолюк та Іван Варфоломєєв. Загалом, команда України вела гру і лише дивом до перерви не довела свою перевагу в рахунку до великої. У деяких моментах хорошим був у воротах Шарлес, але більше - самі українці, здавалося, кудись постійно поспішали.

Після відпочинку гра відновилася під диктовку господарів. Ймовірно, у роздягальні їхній тренерський штаб провів ґрунтовну роботу з мотивації, і футболісти збірної Північної Ірландії одразу ж побігли всі тренерські побажання втілювати в життя. Відразу кілька хвилин поспіль українцям довелося виключно оборонятися. Часом, було складно і небезпечно, але в підсумку завзяття британців у дебюті другого тайму їм нічого путнього не принесло - українці холоднокровно відбилися.

Приблизно до 60-ї хвилини в українців стали проходити різкі контрвипади, на вістрі яких опинявся Краснопір. Бажання, завзяття і майстерності йому було не позичати, а ось із везінням не завжди виходило знайти спільну мову. Як наслідок, одразу серія атак українців так і залишилася з потенційною загрозою, не перейшовши в реальну площину.

Гра в такому ключі котилася і котилася. Північноірландці багато чого хотіли, але небагато чого досягали. А українці непогано атакували у відповідь, але до реальних загроз свої випади не доводили. Усе змінилося на 79-й хвилині. Арбітр угледів у боротьбі Батагова з гравцем збірної Північної Ірландії фол останньої надії. Як підсумок, центрбек «синьо-жовтих» був змушений достроково відправитися відпочивати, а у ворота Нещерета було призначено 11-метровий, який реалізував Аллен. 1:2.

Грати залишалося 10 хвилин плюс компенсований час. Північноірландці, пізнавши радість голу, виявилися сповнені рішучості успіх повторити і робили все, щоб іти вперед і атакувати. «Синьо-жовті» в меншості свій атакувальний апетит зменшили і зробили ставку на оборону. Вона в підсумку зіграла - фінальний свисток після чотирьох компенсованих хвилин сповістив про восьму поспіль перемогу команди Мельгоси. Маючи 24 очки, «синьо-жовті» залишаються одноосібними лідерами групи і 11 жовтня зіграють на виїзді з Англією U-21, у якої 19 пунктів. Непрограш достроково принесе українській збірній перше місце в групі і пряму путівку на Євро-2025.

Чемпіонат Європи U-21. Кваліфікація. Груповий етап. Група F. 14-й тур.

Північна Ірландія U-21 - Україна U-21 - 1:2

Голи: Аллен, 81 (пен.) - Волошин, 10, Брагару, 30

Попередження: Форбс, 5 - Рубчинський, 88

Вилучення: Батагов, 80 (грубий фол)

Північна Ірландія U-21: Чарльз - Форбс, Доннеллі, Фогарті - Стюарт (Маккірнен, 46), Девенні, Робінсон (Магі, 46), Девлін - Аллен, Тейлор (Ласті, 73), Келлі (Кроу, 62).

Україна U-21: Нещерет - Смоляков (Роман, 85), Батагов, Салюк, Крупський - Ярмолюк (Мельниченко, 73), Варфоломєєв (Рубчинський, 55), Очеретько - Волошин (Квасниця, 85), Краснопір (Горбач, 72), Брагару.

Арбітр: Олівер Рейтала (Фінляндія).

Стадіон: «Балліміна Шоуграундс» (Балліміна, Північна Ірландія).

Удари (у площину): 12 (2) - 8 (6)
Кутові: 5 - 6
Офсайди: 1 - 1.

ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ U-21 - УКРАЇНА U-21. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 вересня 2024, 00:25 26

10 вересня збірна України з футболу програла Чехії у 2-му турі Ліги націй

Коментарі