Володимир ШАРАН: «В України краще виходить грати другим номером»

Відомий тренер – про поразку збірної України від Албанії

Відомий український тренер Володимир Шаран поділився своєю думкою з приводу причин поразок України від Румунії від Євро-2024 і від Албанії у стартовому матчі Ліги націй (1:2):

«Збірна Румунії постала перед уболівальниками на континентальній першості як організована команда, здорово грає в захисті і використовує швидкість, коли є простір. Це все ми побачили і в поєдинку з Албанією у виконанні суперника. Чесно кажучи, я не здивований, адже вже давно спостерігається одна тенденція: проти сильних суперників ми перебудовуємося, граючи в три центральних захисники, як це було на тому самому чемпіонаті Європи з Бельгією і в товариському матчі з Німеччиною, який передував йому. Тобто ми намагаємося грати другим номером від захисту. І в нас трохи краще виходить. Але це вже тактика, структура гри.

Останнім часом збірна України та деякі наші клуби намагаються грати в білд-ап, у красивий футбол на атаку. Однак ми зовсім забули, що основа основ командної гри та її фундамент - це оборона. І саме від неї насамперед потрібно танцювати. Чому? Усе дуже просто: якщо в захисті нашої національної команди є проблеми, і ми пропускаємо майже в кожному поєдинку, то тоді, зрозуміло, потрібно робити якісь висновки.

Ми граємо більше на атаку, більше любимо контролювати м'яч, але на превеликий жаль, основна проблема - це гра «один в один». Єдиноборства ми програємо, підбір м'яча програємо. Не всі гравці люблять відбирати, а звикли грати на «чистих» м'ячах. І це стосується багатьох наших збірників, незалежно від амплуа. Крім тяжіння до атаки, з наших мінусів ще назвав би неякісне виконання стандартних положень».

Олег Дідух Джерело: UA-Football
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 вересня 2024, 00:48 3

Першу позицію у рейтингу займає іспанець Родрі