Шевчук пояснив, для чого збірній ветерани Ярмоленко, Степаненко, Сидорчук

Ексгравець – про старожилів

Колишній захисник збірної України та донецького «Шахтаря» В'ячеслав Шевчук висловив думку щодо значущості для національної команди її ветеранів Андрія Ярмоленка, Тараса Степаненка та Сергія Сидорчука.

- Тріо головних ветеранів нашої збірної у складі Ярмоленка, Степаненка та Сидорчука, що ви скажете про них? Бо хтось уже радить їх відправляти на спортивну пенсію, інші ж кажуть, що їх просто немає, ким замінити, і вони ще гратимуть й ледь не на чемпіонаті світу 2026 року.

- Ярмоленку та Степаненку 34 і 35 років відповідно. Сидорчуку - 33. А я закінчив кар'єру у 37, а в 36 ще виступав у складі України на Євро. І відчував я себе чудово в плані фізики. Грав би й далі, якби не отримав травму - розірвав заднє сухожилля. Специфічна така травма. Я вимушений був завершити…

Всі наші ветерани - великі професіонали з неоціненним досвідом. Так, десь вони вже не такі швидкі, але, повірте, Ярмоленко, Степаненко та Сидорчук цій збірній потрібні. Не викликав би їх Ребров просто так.

Подивімось на Луку Модрича. 39 років йому вже, на секундочку, а він й досі грає в Реалі. Такому гравцю, з таким досвідом, не потрібно 90 хвилин часу, йому 10-15 може вистачити: вийшов на поле, віддав гольову передачу чи сам забив за рахунок майстерності. От і все. Хіба такий гравець, нехай і віковий, зайвий? Не вписується у колектив?

Вікові гравці, ветерани ще й дуже важливі для мікроклімату сприятливого в колективі. Про це теж не варто забувати. Списувати Ярмоленка, Степаненка чи Сидорчука зарано, - розповів Шевчук.

Раніше Андрій Ярмоленко висловився про матч з Албанією, майбутній поєдинок із Чехією та війну в Україні.

Юрій Остроумов Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 вересня 2024, 20:40 8

Команда з Петрового може бути знята з чемпіонату

Коментарі