Збірна України U-20 пробилася на чемпіонат світу 2025 року

Наші волейболісти потрапили до квартету найсильніших на Євро і тепер зіграють на світовому форумі

Напередодні завершився чемпіонат Європи з волейболу серед юнаків вікової категорії до 20 років. Збірна України під керівництвом заслуженого тренера нашої країни Володимира Романцова посіла підсумкове 4-те місце, програвши в поєдинку за бронзові медалі команді Чехії 1:3. Щодо переможців, то ними стали волейболісти Франції, які перемогли у фіналі Болгарію 3:1.

Але, навіть не здобувши нагороди, українці досягли великого успіху на цьому турнірі. По-перше, вони зуміли вийти до півфіналу з дуже складної групи, де були сильні збірні Франції, Сербії, Польщі, Туреччини та інші. А, по-друге, молодіжна збірна України цієї вікової категорії лише вдруге в історії пробилася до четвірки найкращих. До цього були лише срібні нагороди нашої команди у 2016 році.

А ще, потрапивши до квартету найсильніших, підопічні Володимира Романцова гарантували собі участь у фінальному етапі чемпіонату світу з волейболу U-21. І це буде лише четвертий виступ наших волейболістів на подібному турнірі. Раніше українці грали на чемпіонатах світу у 1999 році (9 місце), 2001 році (13 місце) та 2017 році (11 місце).

Таким чином, вже відомі 14 збірних із 24, які зіграють на чемпіонаті світу 2025 року цієї вікової категорії - Франція, Болгарія, Чехія, Україна, Туреччина, Італія, Єгипет, Індонезія, Іран, Японія, Казахстан, Марокко, Південна Корея та Туніс. Ще 10 місць будуть розіграні трохи пізніше, в основному, серед представників американських континентів.

Додамо, що цього сезону відбулися 6 фінальних турнірів чемпіонатів Європи з волейболу різних вікових категорій і у 4 з них брали участь українські збірні. Нагадаємо, результати цих виступів.

Жіноча збірна U-20 (тренер Артем Дігтяренко) грала на Євро в Ірландії у групі 2 й посіла тут 6 місце. В її активі було 9 набраних очок (3 перемоги та 4 поразки) при співвідношенні виграних та програних партій 11-13.

Ще одна жіноча команда U-22 (тренер Андрій Романович) грала у вісімці найсильніших в Італії. У групі 1 вона провела 3 матчі (1 перемога та 2 поразки, різниця партій 3-7), посіла третє місце, але до півфіналу не пробилася.

І, нарешті, юнацька збірна U-18 (тренер Костянтин Рябуха) невдало зіграла у Болгарії у фінальному етапі. Програвши всі 7 матчів у групі, наші хлопці посіли останнє 8 місце із співвідношенням партій 2-21.

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 вересня 2024, 16:21 13

Колишній форвард Динамо прокоментував поразку збірної України від албанців