МИКИТИН: «Середня лінія українців виглядала зовсім безпорадною»

Колишній захисник збірної України пояснив поразку від Албанії

В першому матчі Ліги націй національна збірна України в Празі поступилася албанцям - 1:2.

Колишній гравець національної збірної України Володимир Микитин в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, що завадило підопічним Сергія Реброва досягти позитивного результату:

- Знаєте, є розчарування не тільки від результату. На жаль, є невдоволення й тією грою, що продемонстрували українці. Вчорашній поєдинок ще раз підтвердив, що для нас переграти суперника, який щільно обороняється - проблематично.

- Після фінального свистка керманич албанців зазначив, що його підопічні переграли візаві тактично.
- Це вже питання до тренерського штабу українців. Реальність така, що наші нехитрі комбінації за позиційного наступу легко розгадувалися албанцями.

Зрештою, на що можна сподіватися, коли першого удару по воротам гостей наші завдали лише перед перервою.

- На післяматчевій пресконференції Сергій Ребров чи не вперше під час роботи зі збірною зазначив, що його підопічні діяли слабо, особливо дісталося захисникам.
- Наступаємо на ті ж граблі. По правді, проблеми в грі збірної були, передусім, від безпорадності гравців середньої лінії: загубився Судаков, часто помилявся Бражко, бракувало агресії Циганкову. Намагався загострити ситуацію біля чужих володінь Кабаєв, але ж саме він банально не встиг за своїм гравцем, коли гості забивали вдруге.

Ну, а наша гра при стандартах біля своїх воріт, це взагалі - катастрофа. Гості чомусь регулярно опинялися на самоті й в кількох епізодах просто пробачили українців за безалаберність.

- На Ваш погляд, коли б на полі були Мудрик та Довбик, то можна сподіватися, що поєдинок склався би інакше?
- Навряд чи. Вони діють в такому ж стилі, що й Кабаєв, Яремчук, тому якоїсь різниці не було. Бо, повторюю, вчора наші крайні захисники були малоактивні, а півзахисникам бракувало креативу, пасів врозріз. Тому й перебував Яремчук на голодному пайку.

- На черзі в українців поєдинок з чехами, які після розгрому від грузинів в рідних стінах намагатимуться реабілітуватися.
- Якщо відверто, то не чекав такого провалу від чехів у Тбілісі, зрештою, й наші - розчарували. Тому післязавтра у Празі буде фінал. Обом збірним відступати нікуди. В чехів - високоросла команда й цікаво, як наші зіграють на «другому поверсі». Залишається сподіватися, що за відкритого футболу в українців буде більше простору для проведення вразливих атак, - сказав Микитин.

Раніше після завершення зустрічі відомий у минулому футболіст Артем Мілевський коротко прокоментував поразку синьо-жовтих.

Максим Коваленко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 вересня 2024, 23:44 339

Команда Сергія Реброва відкрила рахунок, але не зуміла втримати перевагу