Україна отримала срібло у фехтуванні на шпагах на Паралімпіаді-2024

Склад: Євгенія Бреус, Олена Федота-Ісаєва, Наталія Морквич та Надія Дьолог

Збірна України отримала срібло командного турніру шпажисток на Паралімпійських іграх 2024 у Парижі. Це третя медаль синьо-жовтих у фехтуванні на колісних кріслах.

Склад команди: Євгенія Бреус, Олена Федота-Ісаєва, Наталія Морквич та Надія Дьолог.

Українки виграли три поєдинки на шляху до фіналу - здолали команди Італії (45:38), Польщі (45:35) й Таїланду (45:42).

У фіналі синьо-жовтим випало зустрітися з Китаєм, який стартував на турнірі з упевнених перемог над Бразилією (45:23) та Угорщиною (45:27). У півфіналі китаянки здолали господарок Ігор із Франції з різницею в 10 уколів (45:35).

Фінальний матч Паралімпіади-2024 стартував з двох програних сутичок України: Бреус поступилася Гу Хаян , а Федота-Ісаєва - Цзу Cюфень. Першу перемогу команді принесла Морквич, скоротивши відставання в загальному рахунку до 8 уколів.

У решті сутичок Україна здобула одну перемогу - Бреус здолала Су Канг. Китаянки додали 4 виграні бої й закрили матч із загальним рахунком 45:37.

Медалі у командній шпазі українки здобувають на других Паралімпійських іграх поспіль. У 2021 року в Токіо синьо-жовті також фінішували зі срібними нагородами. Програму з фехтування на колісних кріслах Україна завершила з трьома нагородами: однією срібною та двома бронзовими.

Третю медаль у Парижі виграла Олена Федота-Ісаєва, яка також фінішувала на третій сходинці п'єдесталу в особистих турнірах у шпазі та шаблі. Першу медаль на Іграх здобула Надія Дьолог. Для Євгенії Бреус нагорода стала вже четвертою в паралімпійській кар'єрі, для Наталії Морквич - третьою.

Паралімпійські ігри 2024

Париж (Франція), 7 вересня

Фехтування. Шпага, жінки. Фінал

Україна - Китай - 37:45

Микола Степанов Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 07 вересня 2024, 08:39 1

Яннік пробився до фіналу US Open