Юрій ВІРТ: «Україні треба доводити, що в Німеччині був прикрий збій»

Колишній голкіпер збірної України - про майбутній матч з Албанією

7 вересня національна збірна України з футболу проведе в Празі стартовий поєдинок Ліги націй - з Албанією.

Колишній воротар національної збірної України Юрій Вірт ексклюзивно для Sport.ua розповів, кого вважає фаворитом у завтрашньому протистоянні в столиці Чехії:

«Після невдачі на Євро-2024 українській збірній треба доводити, що в Німеччині мав місце прикрий збій, що вона й надалі залишається серед кращих команд континенту. І Ліга націй для цього - чудова нагода. Я переконаний, що була проведена робота над помилками, що з ментальністю проблем не виникне й головне, що ми не будемо ділити суперників на конкурентоздатних і прохідних.

Що ж до завтрашнього поєдинку, то вважаю українців фаворитами, хоча в Празі можна очікувати гострого суперництва характерів. Все ж, в нас більш збалансований склад, й це допоможе перемогти з перевагою в один м'яч. До того ж, албанці є для збірної України зручним опонентом.

Чи всіх найсильніших викликав керманич Сергій Ребров? Мабуть, кожен з уболівальників назвав би ще кількох футболістів, котрі, на його думку, підсилили б збірну. Я цього робити не буду. Це вибір головного тренера, йому відповідати за результат, тим паче, що він запрошував виконавців під свої ігрові схеми.

Чи буде відчуватися відсутність травмованого Артема Довбика? Думаю, що так, це якісний нападник, хоча й залежний від партнерів. Залишається сподіватися, що він допоможе вже в жовтневих матчах. А в вересні будемо чекати результативної гри від Романа Яремчука та Владислава Ваната, в яких є шанс зміцнити свої позиції в головній команді країни».

Нагадаємо, що 7 вересня у першому турі Ліги націй у дивізіоні В збірна України зустрінеться зі збірною Албанії. Поєдинок відбудеться у Празі. Початок гри - о 21.45 за київським часом.

Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 вересня 2024, 10:39 2

Королівський клуб цікавиться Бартом Вербрюггеном з «Брайтона»

Коментарі