ФОТО. Дзюдоїстка Гаврисюк отримала бронзу на Паралімпіаді

Українська команда здобула другу медаль у дзюдо

Збірна України здобула другу медаль Паралімпіади-2024 в дзюдо. Бронзову нагороду отримала Анжела Гаврисюк у ваговій категорії до 57 кг класу J1.

26-річна українка у матчі за третю сходинку п'єдесталу іппоном здолала представницю Узбекистану Улжон Амрієву наприкінці другої хвилини сутички - 10:0. Загалом для Гаврисюк поєдинок став уже третім у Парижі: у чвертьфіналі Анжела перемогла Альфію Тлеккабил з Казахстану (10:0), а вже в наступному раунді мінімільно поступилася американці Ліані Мутії - 0:1.

Українка зійшла на п'єдестал у своїй дебютній Паралімпіади в кар'єрі. Це друга медаль синьо-жовтих в дзюдо після золотої нагороди Наталії Ніколайчик у категорії до 48 кг. Це перша нагорода українських дзюдоїсток у вазі до 57 кг з 2016 року, коли в категорії тріумфувала Інна Черняк.

Анжела Гаврисюк: «Дуже задоволена своїм результатом. Для мене це перша Паралімпіада, і виграти бронзу - це гідно, для мене як золото. Вважаю, що в такий час, коли в нас в Україні війна, кожен має гідно представляти країну на всіх міжнародних майданчиках. Перша сутичка [з Тлеккабил] - було якось важко. Cутичку за вихід у фінал, на жаль, я програла, і вже зараз виборола бронзу. Для мене це дуже важливо».

Анжела Гаврисюк - 26-річна дзюдоїстка паралімпійської збірної України, що виступає в класі J1 та представляє Рівненщину. Бронзовий призер чемпіонату світу 2022. Двічі виборювала нагороди чемпіонатів Європи: золото у 2022 році та срібло у 2023 році.

Фотогалерея: Анжела Гаврисюк

Микола Степанов Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 05 вересня 2024, 09:05 2

Синьо-жовті знаходяться на 7-й позиції, маючи 52 медалі (13–18–21)