Расизм та дискримінація. Фани Гамбурга закликали не здавати стадіон Динамо

Вболівальники німецького клубу чекають рішучих дій від керівництва

Об'єднання вболівальників німецького «Гамбурга» закликало свій клуб відмовити київському «Динамо» в оренді стадіону «Фолькспарштадіон»:

«Гамбург» орендує свій стадіон українському клубу «Динамо» Київ на сезон Ліги Європи 2024/25. Ми, як керівництво відділу HSV Supporters Club, сприймаємо це критично з огляду на наші цінності.

Ми розуміємо, що «Гамбург» отримує економічну вигоду від цієї домовленості, і ми принципово підтримуємо солідарність з людьми та клубами, які страждають від воєн.

Але у випадку київського «Динамо» «Гамбург» передає свій стадіон клубу, у якого неодноразово трапляється расистська та дискримінаційна поведінка. Поведінка, яка ніколи не повинна мати місце на нашому стадіоні.

Не можна звинувачувати цілий клуб у тому, що в його середовищі є такі тенденції, якщо клуб реагує на це, якщо клуб займає чітку позицію проти цього і діє рішуче. У випадку київського «Динамо» це не так. Як ми розуміємо, послідовних дій проти скарг немає.

Якщо ми як «Гамбург» серйозно ставимося до наших цінностей, то «Фолькспарштадіон» не можна орендувати клубам, які не відстоюють ці цінності. «Любіть Гамбург - ненавидьте расизм» стає пустою фразою, коли клуб проводить домашні ігри на нашому стадіоні, який не відповідає основоположній концепції.

Ми очікуємо, що відповідальні в «Гамбурзі» зроблять публічну заяву та план того, як забезпечити те, щоб «Фолькспарштадіон» була місцем, де живуть цінності «Гамбурга» навіть коли «Гамбург» там не грає».

На стадіоні «Фолькспарштадіон» «Динамо» в рамках основного етапу Ліги Європи має зіграти з наступними командами: «Лаціо» (25.09), «Ференцварош» (07.11), «Вікторія» Плзень (28.11) та РФШ (30.11).

Дмитро Вербинський Джерело: X (Twitter)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 05 вересня 2024, 04:20 5

Іга програла Пегулі, Чжен поступилася Соболенко, Наварро пройшла Бадосу, Мухова здолала Хаддад Майю

Коментарі