ПЕРВАК: «Кілька тижнів тому в Лівого берега перехопили нападника»

Головний тренер новачка УПЛ розповів про перші матчі команди в еліті

Здобувши перемогу в поєдинку 5 туру УПЛ над «Вересом» (3:1), футболісти «Лівого берега» в нагороду одержали аж чотири вихідні дні. Звитяга в Рівному допомогла киянам залишити зону вильоту й з гарним настроєм готуватися до наступного календарного матчу - з «Кривбасом», який відбудеться 15 вересня.

В розмові з кореспондентом Sport.ua головний тренер «Лівого берега» Віталій Первак розповів, що допомогло його підопічним здобути вольову звитягу в Рівному й оцінив їхній виступ на стартовому відрізку чемпіонату:

- Якщо відверто, то перший тайм в Рівному ми провалили й дуже добре, що пропустили лише одного разу. Реалізуй господарі пенальті при рахунку - 1:0, то врятуватися було б дуже складно.

Певну нервозність в діях «Лівого берега» можна пояснити тим, що через незначне пошкодження Андрія Якиміва та хворобу Валерія Сомара ми змушені були задіяти в центрі оборони Дмитра Семенова та Владислава Шаповала, які раніше разом не виступали. Звісно, певна незіграність стоперів відчувалася й це давалося взнаки. Тим паче, що господарі високо нас зустрічали й змушували приймати не завжди правильні рішення.

- Як можна було зупинити цей натиск рівнян й добитися зламу?
- В перерві я налаштовував хлопців діяти сміливіше й головне швидше приборкувати м'яч й налагодити гру в пас, що б дозволило виходити з-під пресингу й використовувати вільний простір в середній зоні господарів.

Поступово нам вдалося відсунути гру від своїх воріт, а потім вирішальними стали заміни на 65 хвилині, коли на поле вийшли Клим Приходько, Тарас Галас і Владислав Войцеховський. Вже через дві хвилини Приходько вирівняв становище, невдовзі він асистував Галасу, який вивів «Лівий берег» уперед, а Войцеховський під завісу матчу заробив пенальті, який реалізував Руслан Дедух, встановивши підсумковий рахунок.

- Як Ви взагалі оціните виступ підопічних на стартовому відрізку?
- Все ж, треба врахувати, що ми готувалися до виступу в Першій лізі, коли ж в додатковому міні-турнірі вибороли путівку до УПЛ, то необхідно було бути готовим, передусім, психологічно, бо це зовсім інший рівень. На старті не все виходило, як би хотілося. Але відчувалося, що хлопці з кожним поєдинком додають. Бо самі добре розуміли, що треба на полі думати швидше. Інакше неприємностей не уникнути. Поступово з'явилася впевненість, що можемо кидати виклик старожилам Прем'єр-ліги.

Мене влаштовує та кількість очок, які ми набрали й місце в турнірній таблиці, хоча по налагодженню командної грі є над чим працювати, що удосконалювати. Ось чому зараз активно працюємо над підсиленням атакуючої ланки.

- Може вже з кимось з потенційних новачків є домовленість?
- Так, але далі без конкретики, бо кілька тижнів тому в нас перехопили нападника, з яким ми вели перемовини. Ось підпишемо контракт, тоді й поговоримо про новобранця.

До речі, в тренерському штабі «Лівого берега» є зміни. Моїм помічником став Вадим Чернишенко, з яким ми свого часу разом працювали в «Олександрії».

Раніше ми повідомляли, що першого вересня в п'ятому турі УПЛ «Лівий берег» здобув вольову перемогу над «Вересом».

Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 02 вересня 2024, 01:59 2

Емма Наварро переграла Коко Гофф у трьох сетах за 2 години та 15 хвилин

Коментарі