Руслан РОТАНЬ: «Нам потрібно працювати над менталітетом переможців»

Головний тренер «Олександрії» розповів про перемогу над «Колосом»

Головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань поділився враженнями від перемоги своєї команди над «Колосом» (2:1) в 5 турі УПЛ.

- Перемагати завжди приємно, але сьогодні в нас були певні труднощі. Ми цього побоювалися, що після перемоги над «Шахтарем» буде якась розслабленість. Але ми добре розпочали гру, забили швидкий м'яч.

Єдине, що не сподобалося, це те, що після того, як ми забили м'яч, ми не продовжували грати агресивно в атаці, доставляти м'яч. Тим паче, що в нас з'являлося дуже багато простору, куди потрібно бігти. Це було до другого м'яча. Ми зауважили і в перерві сказали, що зараз нам потрібно бути більш агресивними, більше доставляти м'яч у штрафний майданчик, більше використовувати простір.

Нам потрібно вчитися вигравати такі матчі більш спокійно, грати раціонально. Особливо ,коли команди переходять один в один, нам потрібно більш гостро й агресивно діяти в завершальній фазі, хотіти забивати м'ячі.

Тому що такий менталітет, де ми хочемо втримати рахунок за рахунок контролю або неагресивно діяти в третійй зоні - це нас не влаштовує. Ми повинні в цьому аспекті додати.

- Коли був підкат на Ковальцеві з боку Цурікова, здалося, тренерська лавка «Олександрії» дуже спокійно відреагувала, хоча експерти наголошують, що це могла бути і червона картка.

- Ми були далеко від цього моменту, тому, мабуть, не бачили самого моменту близько і, в принципі, спокійно відреагували. Думаю, що суддям видніше, тому, мабуть, не потрібно на цьому наголошувати.

- Переможний склад не змінюєте на фарт чи не треба міняти те, що працює?

- Ми зараз, мабуть, більше орієнтуємся на те, що треба стабілізувати склад. Потім у нас конкуренція, не завжди буде той склад, який перемагає, це все-таки десь з минулого. Тому ми просто виходимо з того, щоб більше стабілізувати склад.

Зараз вже більш награні зв'язки, гравці знають один одного, тому це більше в цьому аспекті. Але турнірна дистанція дуже велика, тому обов'язково будуть ротації. Це нормальний процес.

- Здається, гол «Колоса» трошки ошелешив «Олександрію»? Дещо він несподіваним вийшов.

- Так, несподіваним, згоден. Але все-таки, мабуть, те, що я вже сказав. Коли рахунок став 2:0, ми зовсім перестали думати про те, щоб продовжувати, щоб робити рахунок 3:0, 4:0. Думаю, що якраз нам потрібно працювати над менталітетом переможців. На цьому аспекті ми будемо наголошувати хлопцям у майбутньому.

- Власне, після цього голу з'явилося багато фолів, жовтих карток, емоцій, можливо, зайвих.

- Так, дійсно, коли рахунок скорочується, гра одразу стає жорсткішою, нервовішою, звідси і жовті картки, і емоції, - сказав Ротань.

Сергій Рип'юк Джерело: YouTube
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 вересня 2024, 07:16 4

Перше місце у рейтингу зайняв легендарний бразилець Гаррінча