Марта та Костюк. Жіноча збірна України в Євролізі обіграла Португалію

У матчі 2-го туру Євроліги-2024 голи забили Марта і Костюк

Жіноча збірна України з пляжного футболу провела другий поєдинок на етапі Євроліги-2024, що триває в португальському місті Назаре.

Днем раніше у своєму стартовому матчі на престижному турнірі підопічні Юрія Клименка поступилися збірній Польщі (1:3). Цього разу українкам протистояли господарки змагань - команда Португалії.

У першому періоді ініціативу захопила португальська команда, яка створила кілька небезпечних моментів біля воріт українок. Однак голкіпер Анастасія Терех була на висоті, тож рахунок залишився нульовим.

У другій 12-хвилинці українські дівчата почали діяти активніше, і моменти стали виникати вже біля воріт португалок. На 19-й хвилині Юлія Костюк фантастичним ударом зі стандарту вивела синьо-жовтих уперед - 1:0. За півтори хвилини до кінця періоду Юлія ще раз добре виконала стандарт, але цього разу влучила в стійку.

У заключному періоді обидві команди мали шанси змінити рахунок, й спромоглися на це суперниці. На останній хвилині стандарт вдало виконала Марта. Отже - 1:1, і гра перейшла в овертайм.

У додатковій трихвилинці голів глядачі не побачили, і справа дійшла до серії пенальті. У ній сильнішими виявилися українки - 4:2. Героїнею серії стала голкіпер Анастасія Терех, яка парирувала два удари з позначки.

Наступний матч на турнірі збірна України зіграє 1 вересня з Англією. Згідно з набраними на цьому етапі очками збірні сформують групи на Суперфінал Євроліги-2024 в італійському Альгеро, що відбудеться 10-15 вересня.

Пляжний футбол. Євроліга-2024

Жінки. Назаре (Португалія)

Група А. 2-й тур. 31.08.2024

Португалія - Україна - 1:1 (пен. 2:4)

Голи: Марта, 36 - Костюк, 19.

Португалія: Барбара, Джаміла, Д. Флореш, Ема, Данієла, Беатріс, Марта, Андрея, Перейра, Інеш, Феррейра, Крістіана.

Україна: Терех, Кулик, Костюк, Воловенко, Кліпаченко, Дубицька, Випасняк, Скибіна, Юрасова, Дячук, Солдатенко, Бенедік.

Попередження: Ема, 23 - Воловенко, 36.

Польща - Англія - 5:1

3-й тур. 01.09.2024. 14:45. Англія - Україна

Турнірна таблиця

Микола Степанов Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 вересня 2024, 00:24 11

Михайло провів в АПЛ вже півтора сезони, й жодних послаблень йому робити більше не будуть