ПУШИЧ: «Для виходу до плей-оф Ліги чемпіонів потрібно набрати 8 очок»

Коуч Шахтаря поділився враженнями від жеребкування Ліги чемпіонів

Головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич поділився враженнями від жеребкування основного етапу Ліги чемпіонів УЄФА.

- Наскільки ви задоволені результатами жеребкування? Чи воно було вдалим для «Шахтаря»?

- Коли йдеться про жеребкування Ліги чемпіонів, то не доводиться говорити про успішний чи невдалий жереб. Передусім я дійсно пишаюся тим, що ми досягли цього рівня, що матимемо змогу показати себе й перевірити власні сили в такому турнірі. Звісно, там немає слабких опонентів, адже на такій стадії всі суперники є дуже складними. У будь-якому разі для нас це чудова можливість, аби заявити про себе як про сильну команду на весь світ. Якщо озиратися на минулий сезон, то в нас чудові спогади від минулорічної кампанії в ЛЧ, тому ми з нетерпінням очікуємо на початок нового сезону, на можливість грати з найкращими командами світу, показувати свою силу і, звичайно ж, представляти країну та демонструвати те, на що ми здатні, що ми й робили минулого сезону.

- Особисто для вас з тактичної точки зору хто із суперників цікавіший?

- Як я і сказав, тут усі суперники - це команди топового рівня. У Лізі чемпіонів немає слабких опонентів. Звісно ж, цікаво грати проти команд АПЛ, німецької Бундесліги, італійської Серії А, з представниками яких ми зустрінемося - це найкращі ліги світу. І це фантастичний досвід! Наша мета - перемагати в кожній грі. І до матчу не буває ситуації, що немає шансів. Як ви можете пригадати з нашої попередньої кампанії, ми можемо боротися і ми будемо боротися.

- Знаємо, що ви хотіли в суперники «Феєнорд». Засмутилися, що не потрапили на цю команду?

- Так, справді, я на це сподівався, дуже сподівався, але, на жаль... Це жеребкування, і ти не можеш завжди отримувати те, чого хочеш. Головне, що ми будемо представлені на цьому рівні й будемо змагатися з найкращими у світі командами. І я впевнений, що ми виявимо себе якнайкраще та будемо викладатися на 100% і навіть більше, щоб потішити наших уболівальників та всю Україну.

- Наскільки важливим для вас є той факт, що «Шахтар» шість із восьми матчів гратиме в Німеччині, адже Ейндховен теж поруч?

- Безумовно, це добре. Це означатиме, що ми шість разів гратимемо, по суті, вдома. Але, звісно ж, я жартую. Насправді це доволі цікавий, особливий досвід. І одна деталь, яку я мушу зауважити: усі ігри для нас є виїзними. Це доволі складно, але я впевнений, що ми гратимемо і будемо боротися та битися так, як ми це робили в попередньому сезоні Ліги чемпіонів.

- На вас чекають два матчі в січні. Чи означає це, що в команди буде дуже коротка зимова відпустка й ще до Нового року ви почнете свої збори?

- Так, звісно, зимова пауза відрізнятиметься від того, що було звичним за багато попередніх років: уже на початку січня ми розпочнемо готуватися, аби підійти в оптимальній формі до двох матчів Ліги чемпіонів. На відміну від попередніх років у нас буде два важкі матчі вже в січні. Для мене, як для тренера, це не так складно, адже я вже звик і маю такий досвід. Але, звичайно, що й обставини, й відсутність матчів чемпіонату в цей час для наших українських гравців, які звикли до іншого ігрового ритму в цей відрізок сезону, - це буде складно. Утім, повірте мені, це насправді чудовий ритм і гарна можливість вийти із зони комфорту.

- Скільки очок ви плануєте взяти в основному раунді?

- Мені б не хотілося розкидатися такими заявами наперед. Як я і казав, футбол - це дуже непередбачувана гра. Минулого сезону нам вдалося заробити 9 очок, що я вважаю неймовірним досягненням. Як я чув раніше, якщо ви здобуваєте більше 8 балів, то з великою часткою вірогідності пройдете до наступного раунду, але, як я наголосив, це найвищий рівень змагань, дуже непередбачуваний, тому неможливо заздалегідь сказати, скільки очок ви маєте здобути, аби пройти далі. Наша мета - здобувати перемогу за перемогою в кожному матчі. І єдине, що я можу пообіцяти вам - це настрій, бажання та налаштованість щоразу на максимум, на три очки. Це наш стиль, наше ставлення та наша філософія гри.

Микола Степанов Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 серпня 2024, 17:10 2

Мічел відзначив велику кількість топ-суперників