Младен БАРТУЛОВИЧ: «Будківський знає, що таке Зоря, що таке мужики»

Головний тренер луганської команди прокоментував перемогу над Оболонню

30 серпня відбувся матч 5-го туру Української Прем'єр-ліги 2024/25 між командами Оболонь та Зоря. Гра завершилася перемогою гостей із рахунком 2:0.

Після завершення зустрічі головний тренер луганського колективу Младен Бартулович прокоментував перемогу своїх підопічних:

- Вітаю свою команду з дуже важливою перемогою. Гра була з важким суперником та при такій складній погоді. «Оболонь» багато грає довгими передачами, створює тиск в штрафному майданчику. Зуміли впоратися з цим. Сподобалась наша реакція, початок другої половини зустрічі. Забили гол. Заспокоїли після цього суперника.

Мали змогу спокійніше закінчити поєдинок, забити третій чи навіть, четвертий гол.

- «Зоря» впевнено почала чемпіонат. Потім були дві поразки. Сьогодні ваша команда продемонструвала дуже якісну гру. Це може стати переламним моментом для того, щоб «Зоря» далі тільки набирала?

- Була напружена ситуація в команді. Змогли згуртуватися. Було завдання - виграти цю гру і ми її виграли. Будемо намагатися далі працювати та прогресувати. В нашої команди великий потенціал. Багато молодих гравців, котрі будуть зростати в ігровому плані.

- Які слова ви сказали хлопцям перед грою?

- Вони повинні показувати в іграх те, що демонструють на тренуваннях. На жаль, не завжди так виходить. Сьогодні це вдалося. Треба їм дати більше свободи, щоб вони показали увесь свій талант.

- Я та мій колега, не домовляючись, прийшли в футболках збірної Хорватії, щоб вас підтримати…

- Дуже вам дякую за вашу повагу. Як ви знаєте, я також дуже ціную та поважаю Україну.

- Ви зробили одразу декілька змін. Якова Башича перевели на позицію центрального захисника, а Пилипа Будківського зробили капітаном.

- Пилип - це гравець, який вже був в «Зорі». Він знає, що таке «Зоря», що таке «мужики». Нам потрібна була така людина в команді. Пилип - досвідчений футболіст. Команда нормально на таке моє рішення реагує.

Що стосується Якова Башича, то ми зробили аналіз останніх наших поєдинків. Виріщив поставити його на позицію центрального захисника, бо нам важко виходити з під пресингу, коли грає правоногий захисник в центрі зліва. Яков зіграв дуже добро на цій позиції.

- Ще не вистачає «Зорі» швидкості в просуненні м'яча.

- Згоден з вами. Вимагаємо від команди грати швидше. Сьогодні буле сухе поле, важко було грати швидко, - сказав Бартулович.

Видеообзор матча Оболонь - Заря (0:2)

Данііл Агарков Джерело: ФК Зоря Луганськ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 серпня 2024, 14:41 264

30 серпня в Монако відбулося жеребкування осіннього етапу ЛЄ