Україна U-18 обіграла французів і вийшла до 1/4 фіналу ЧС з баскетболу 3х3

У чвертьфіналі українська команда зіграє проти Латвії

Чоловіча збірна України U-18 пробилась до плей-оф чемпіонату світу U-18 з баскетболу 3х3. Українська команда з рахунком 21:20 в неймовірному матчі перемогла збірну Франції.

В перший день українці обіграли Киргизстан і поступились Словенії, тому коли Словенія обіграла Киргизстан, стало зрозуміло, що для виходу в плей-оф збірній Україні потрібна лише перемога над Францією.

Матч складався непросто для збірної України - Франція краще почала гру і після першої третини вела 9:3, але українці зуміли скоротити відставання до однієї атаки - 10:8. Далі був знову гарний відрізок у французів, які повернули собі комфортну перевагу - 17:10.

Здавалось, все йде до перемоги Франції. Особливо, коли рахунок став 20:16 - супернику залишалось одне очко до перемоги. Але далі був результативний прохід Богдана Бура, його перехоплення і точний дальній - 20:19.

Маючи можливість зфолити, Бур зірвав наступну атаку французів і пішов відпочивати. Далі настав зірковий час Єгора Сушкіна, який разом з Богданом Маличем зробили перехоплення, після чого Сушкін реалізував кидок з-за дуги.

Таким чином, Україна з другого місця в групі пройшла до чвертьфіналу. Там її суперником стала Латвія, переможець групи В.

Латвія і Хорватія виграли обидва матчі першого ігрового дня проти Естонії та Таїланду, а в очному матчі Латвія обіграла хорватів 19:15.

Матч Латвія - Україна в чвертьфіналі чемпіонату світу U-18 з баскетболу 3з3 відбудеться 30 серпня о 18:20 за Києвом.

Чемпіонат світу U-18 з баскетболу 3х3. Груповий етап

Чоловіки. Дебрецен (Угорщина), 29 серпня

Франція - Україна - 20:21

Україна: Єгор Сушкін 8 (2 дальніх), Богдан Малич 5 (1 дальній), Богдан Бур 8 (дальній), Максим Грищук 0

Турнірна таблиця

Микола Степанов Джерело: Федерація баскетболу України (ФБУ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 серпня 2024, 15:55 10

У Монако пройшло жеребкування третього єврокубкового турніру

Коментарі