Каролін ГАРСІЯ: «Мені писали: «Сподіваюся, твоя мати скоро помре»

Французька тенісистка порушила питання руйнівного хейту в коментарях

Французька тенісистка Каролін Гарсія після вильоту в першому раунді US Open висловилася про образливі коментарі в соціальних мережах.

«Тобі б варто було подумати про самогубство». «Клоуни повинні бути в цирку». «Сподіваюся, твоя мати скоро помре». «Ти шматок лайна».

Ось деякі з повідомлень, які я отримала останнім часом після програшу кількох матчів. Це лише деякі з них. А їх сотні. І зараз, коли мені вже 30 років, вони все ще завдають болю, бо, зрештою, я звичайна дівчина, яка багато працює і старається з усіх сил. У мене є інструменти і я працюю над тим, щоб захистити себе від цієї ненависті. Але все одно це не нормально.

Мене дуже турбує, коли я думаю про молодих гравців, яким доведеться пройти через це. Люди, які ще не до кінця сформувалися і які дійсно можуть постраждати від цієї ненависті. Можливо, ви думаєте, що нас це не зачіпає. Але це не так. Ми - люди. І іноді, коли ми отримуємо ці повідомлення, ми вже емоційно зруйновані після важкої поразки. І вони можуть бути руйнівними. Багато хто до мене порушував цю тему. І все одно жодного прогресу не відбулося.

Платформи соціальних мереж не перешкоджають цьому, незважаючи на те, що ШІ перебуває на дуже високому рівні. Турніри та спорт продовжують співпрацювати з букмекерськими компаніями, які залучають нових людей до нездорового беттінгу. Часи, коли сигаретні бренди спонсорували спорт, давно минули. І все ж ми просуваємо букмекерські компанії, які активно руйнують життя деяких людей. Не зрозумійте мене неправильно, я не кажу, що їх потрібно заборонити, адже люди вільні робити зі своїми грошима все, що хочуть. Але, можливо, нам не варто їх рекламувати. Крім того, якщо хтось вирішить сказати мені такі речі публічно, у нього можуть виникнути юридичні проблеми. То чому ж в Інтернеті ми вільні робити що завгодно? Чи не варто нам переглянути анонімність в Інтернеті?

Я знаю, що ті, хто пише ці жахливі повідомлення, не зміняться через це. Але, можливо, наступного разу, коли ви побачите повідомлення від спортсмена, співака або будь-якої іншої людини, яка зазнала невдачі або програла, ви згадаєте, що вона або він - теж людина, яка намагається зробити все можливе в житті.

Будьте добрими. Даруйте любов. Насолоджуйтеся життям», - написала Гарсія.

Зазначимо, що Каролін програла в Нью-Йорку Ренаті Сарасуа - 1:6, 4:6.

Володимир Клепач Джерело: X (Twitter)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 серпня 2024, 06:23 241

Стали відомі усі 36 клубів, які візьмуть участь в осінній стадії ЛЧ

Коментарі