Експерт оцінив перспективи Динамо після кваліфікації Ліги чемпіонів

Олег Федорчук – про потенціал київської команди

Відомий футбольний експерт і тренер Олег Федорчук дав оцінку виступу київського «Динамо» у кваліфікації Ліги чемпіонів, шлях до якої підопічні Олександра Шовковського завершили після поразки від «РБ Зальцбург» у плей-оф раунді за сумою двох зустрічей (0:2 вдома і 1:1 - на виїзді).

- Як ви загалом оціните цей шлях київського Динамо у кваліфікації Ліги чемпіонів?

- Динамо мене здивувало. Команда прекрасно готова функціонально, треба відзначити роботу тренерського штабу. Кияни краще виглядають за Кривбас та Шахтар. Один із показників - у динамівців наприкінці матчу практично не буває судом. Другий показник - кінцівка завжди за Динамо.

Це також говорить про те, що ми недооцінюємо людей, які поруч з нами. Дуже часто в наших клубах дивляться за кордон, розповідають, що там все краще - це перш за все стосується Шахтаря. Типу тамтешні асистенти кращі за наших головних тренерів та й подібне. Зараз Шахтар старт сезону провалив, а їхні гравці не показали себе ні на Євро-2024, ні на Олімпіаді. Натомість Динамо скоро стане базовим клубом збірної, як за часів Лобановського.

Ми повинні розуміти свій рівень. У нас чемпіонат проводиться під час війни, матчі тривають по три-чотири години, хлопці їздять автобусами та ще й мають пристойний вигляд на такому рівні… Це говорить про дуже високий рівень професіоналізму гравців і тренерського штабу, - розповів Федорчук.

Раніше Олег Федорчук назвав найкращого гравця «Динамо» у другому матчі з «РБ Зальцбург».

Юрій Остроумов Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 серпня 2024, 00:15 0

До основного раунду ЛЧ пробилися РБ Зальцбург, Янг Бойз, Спарта Прага