Світоліна пояснила, чому не потисла руку росіянці, що змінила громадянство

Українка впевнена, що Еліна Аванесян змінила громадянство заради власної вигоди

Українська тенісистка Еліна Світоліна прокоментувала той факт, що тиждень тому не подала руку представниці Вірменії Еліні Аванесян після перемоги в другому раунді (6:4, 6:3) на турнірі в Монтерреї.

Раніше Аванесян мала російський паспорт. На початку серпня вона почала виступати під прапором Вірменії.

«Що я можу сказати тим людям, які негативно на це відреагували? По-перше, я вже не так багато читаю X (Твіттер), я щось чула від своєї команди. Сама я туди так часто не заходжу. Мені здається там багато недобрих людей, які залишають коментарі, не розуміючи, через що ти проходиш. Звісно, є й хороші люди, але є багато нехороших. І вони пишуть жахливі речі не тільки тенісистам, але взагалі відомим людям.

Так, я знаю, що вона змінила громадянство, але це не єдиний момент, який для мене важливий. Річ також у тім, щоб мати позицію, що ти виступаєш проти дій російської влади і проти того, що відбувається в Україні, проти всієї тієї біди, яку росія чинить нашим невинним людям. Я не чула такої позиції від неї. Коли ви змінюєте громадянство заради власної вигоди - це одна справа. Коли ви змінюєте його через засудження геноциду, який чинить російська армія, - це інша», - сказала Еліна на прес-конференції після матчу першого раунду на US Open.

Володимир Клепач Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 26 серпня 2024, 19:59 0

Марія Саккарі програла перший сет Ван Яфань та відмовилася від подальшої боротьби

Коментарі