ЛУПАШКО: «Гравці Карпат почали просідати десь на 50-й хвилині»

Головний тренер Карпат прокоментував поразку від команди ЛНЗ

Головний тренер львівських Карпат Владислав Лупашко дав післяматчеву прес-конференцію після гри 4-го туру УПЛ проти ЛНЗ (1:2).

- Складний день, складний матч. Які думки після нього?

- Це був справді важкий день. Спочатку хотів би подякувати нашому керівництву. Дуже багато складнощів сьогодні виникло, які ми намагалися вирішувати. Коли ми потрапили в готель за 45 хвилин до виїзду на матч, то зрозуміло, що нам було важко фізично. Я вважаю, що головною причиною сьогоднішньої поразки було те, що нам не вистачило сил. Був переїзд, також була кубкова гра на тижні. ЛНЗ, натомість, пропускав кубковий матч.

І ми бачили, що почали підсідати. Гравці, які дуже часто витримують 90 хвилин, почали просідати десь на 50-й хвилині. Це показник гри. Але в цілому ми показали дуже перспективний перший тайм. Ми намагалися грати першим номером, домінувати, пресингувати, і здебільшого нам це вдавалося. А другий тайм… Завдяки замінам ми хотіли вирівняти ситуацію. Повторюсь, загальний фізичний стан міг бути кращим.

- Завдяки чому вам вдалось у першому таймі більше володіти м'ячем? Адже ЛНЗ на старті сезону був на першому місці в чемпіонаті за показником володіння м'ячем.

- Ми робимо на цьому акцент на кожному тренуванні, у кожній грі. Після матчу ми не хвалили хлопців за те, що гідно грали проти сильної команди. Сильної фізично та сильної за рахунок глибини складу. Ми казали, що перевагу, яку ми мали у першому таймі, потрібно було збільшувати. Ми не повинні бути задоволені тим, що у ході матчу виграємо 1:0 та не маємо притискатись до свого штрафного майданчика і зберігати рахунок. Ні, ми маємо йти за другим, за третім голом. Якщо ми гратимемо з позиції сили так, як у першому таймі, коли ми ведемо у рахунку, то отримаємо перспективу. А коли ми йдемо захищати цей рахунок. Ми хочемо розвиватися та виділятися цим.

- Чи вплинула якість газону на результат? Зокрема на гру технічних іноземців.

- Дійсно, важке поле не допомагає тоді, коли ти фізично втомлений. Це безперечно негативний фактор. Іноземцям потрібен час на адаптацію. Ми поки не маємо бажаної глибини складу. Їм потрібен час на адаптацію, не треба зараз робити якісь висновки. Ми повинні розуміти, що поки вони будуть нестабільними. Безперечно, стан поля був нам не на руку. Тим паче, що ми не були готові на 100% фізично. Це нам заважало. Але завжди умови рівні для обох команд.

- Яка ціль стоїть перед командою на сезон?

- Давайте не забігати наперед, а говорити про теперішнє. Наразі наша ціль - побудова команди. Потрібно створити команду і змусити грати гравців у той футбол, який прагне тренерський штаб, керівництво та львівські фанати. Перша ціль - побудувати команду.

Микола Степанов Джерело: ФК Карпати Львів
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 серпня 2024, 06:23 1

Олександрія, програючи у два м'ячі, завдала сенсаційної поразки Шахтарю

Коментарі