ЧУЙЧЕНКО: «Важко згадати, коли раніше Шахтар був таким безпорадним»

Колишній гравець Олександрії оцінив сенсацію в матчі 4-го туру УПЛ

4-й тур УПЛ відкрився протистоянням в Олександрії, де містяни здобули вольову перемогу над «Шахтарем» (4:3), поступаючись 0:2.

В розмові з кореспондентом Sport.ua Сергій Чуйченко, який свого часу був найкращим бомбардиром олександрійської команди, розповів, що допомогло господарям поля взяти гору над грандом українського футболу:

- Якщо відверто, то я очікував, що гірників спіткає невдача. Надто непереконливо вони діють останнім часом. Хоча, звісно, не думав, що сюжет протистояння буде таким закрученим. Навіть не знаю, чи були ще випадки, коли «Шахтар», виграючи 2:0, потім пропустив чотири м'ячі поспіль.

- Чим можете пояснити, що в серпні «гірники» збавили оберти?

- В діях «Шахтаря» кудись зник креатив, їхня гра стала прогнозованою. Це простежувалося в програному поєдинку з «Поліссям» й випадковій перемозі над дебютантом еліти - «Лівим Берегом». Можливо, десь не обійшлося без переоцінки своїх сил. А коли суперник починав чинити впертий опір, то виникали проблеми із завершенням атак.

- Але ж «гірники» в Олександрії забили аж тричі.

- Так, проте, погодьтесь, що гості рідко загрожували володінням містян. Вийти вперед «Шахтарю» допоміг автогол Шабанова, а Педріньо зменшив відставання в рахунку до мінімуму за якісь секунди до фінального свистка. «Олександрії» треба віддати належне за проявлений, на відміну від суперника, характер. Молодці.

- Це вже третя перемога поспіль підопічних Руслана Ротаня. Вони лідирують надовго?

- Складно сказати, але вони зробили вагому заявку на успішний виступ, адже взяли гору над командами, які обов'язково будуть в чільній групі. Тепер треба постаратися не втратити, як кажуть, свої очки. Містяни, передусім, додали у впевненості. Це можна пояснити зростанням конкуренції за місце в стартовому складі. Це неабияк стимулює кожного гравця діяти через не можу. Вгадали вони й з новачками, зокрема, Олександр Філіппов оформив хет-трик.

- А що «Шахтар»?

- В них попереду - серйозний розбір польотів. Можна погодитись з керманичем Маріно Пушичем, що вони грали неприпустимо. Все ж, у донецької команди якісний підбір виконавців на фоні інших українських команд, й вони надолужать згаяне. Володар золотих медалей знову визначиться в боротьбі «Шахтаря» та «Динамо».

Андрій Писаренко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 24 серпня 2024, 03:40 0

Турецький суддя раніше обслуговував спаринг між збірними росії та Сербії

Коментарі