Полісся – Оболонь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Житомирський клуб поки що йде без поразок, а кияни ще не перемагали цього сезону

У 4-му турі української Прем'єр-Ліги у неділю, 25 серпня, в Житомирі місцевий клуб «Полісся» прийматиме київську «Оболонь». Підопічні Імада Ашура вдало стартували у новому чемпіонаті, набравши 4 очки у двох матчах. При цьому житомирські футболісти завдали поразки донецькому «Шахтарю» з рахунком 1:0. Щодо киян, то вони провели вже три поєдинки і поповнили свою скарбничку очок лише одним пунктом - нічия та дві поразки.

Полісся

Житомирський колектив розпочав підготовку до нового сезону трохи раніше за інші українські клуби, оскільки він брав участь у кваліфікації Ліги конференцій. Але, програвши за сумою двох матчів словенської «Олімпії» та вибувши з турніру, «Полісся» тепер повністю зосередилося на матчах Прем'єр-Ліги.

Вже в другому турі команда з Полісся зробила справжній сюрприз, здобувши перемогу над чинним чемпіоном країни, завдяки точному удару Сергія Чоботенка. Втім, у наступному матчі вже вдома у Житомирі, вона не зуміла досягти успіху у грі з «Інгульцем», який повернувся до Прем'єр-Ліги. Більше того, господарям поля довелося відіграватися - перед самою перервою це зробив Олександр Назаренко. В результаті «Полісся» знову не програло, але й не виграло. Нічия 1:1.

Незважаючи на те, що чемпіонат країни вже набрав хід, у житомирському клубі продовжуються зміни. Цього тижня стало відомо, що двоє колишніх гравців «Полісся» працевлаштувалися в інших командах елітного дивізіону. Артем Козак перейшов до «Олександрії», а Пилип Будківський повернувся до «Зорі». У пошуках нового клубу перебуває і Василь Грицук. Але на цих футболістів Імад Ашур явно не розраховував у майбутньому сезоні. Проте чекає більшої віддачі від тих гравців (а їх понад десять), хто прийшов підсилити його команду. Тож, в майбутньому матчі тренерський штаб напевно влаштує лише перемога.

Оболонь

Киянам насилу вдалося відстояти своє місце у Прем'єр-Лізі в попередньому чемпіонаті України, здолавши за сумою двох перехідних матчів «Лівий Берег». Але як невдало грали підопічні Валерія Іващенка у більшості поєдинків минулого сезону, так продовжують і в нинішньому.

Мабуть, лише матч стартового туру із «Колосом» футболістам «Оболоні» можна занести в актив. Тоді на рідному стадіоні вони вели в рахунку до 87-ї хвилини, але пропустили гол і зустріч завершилася внічию 2:2. Наступна гра з «Рухом» знову відбулася у Києві, але стала справжнім кошмаром для господарів поля. Вони зазнали поразки з великим рахунком 0:4. І у третьому турі пивовари програли, цього разу у Полтаві «Ворсклі» 0:2.

Втім, вже цього тижня у вболівальників «Оболоні» нарешті з'явився привід порадіти. У поєдинку третього попереднього раунду Кубку України кияни знову зустрілися з «Колосом» і тепер гра завершилася внічию, цього разу 0:0. Але оскільки це був кубковий матч, для виявлення переможця суперникам довелося бити пенальті. Найкраще це вийшло у столичних футболістів 5:4.

Статистика матчів

Минулого чемпіонату команди вперше зіграли одна проти одної на рівні Прем'єр-Ліги. Восени в Житомирі «Полісся» досягло успіху 2:0, причому обидва голи було забито у компенсований час після вилучення киянина Мороза (відзначилися Грицук та Козак), а навесні у Києві «Оболонь» взяла реванш 1:0 (гол забив Черненко). І тут не обійшлося без червоної картки, причому Чоботенко був змушений залишити поле вже на 2-й хвилині матчу.

Орієнтовні склади:

«Полісся»: Кудрик, Чоботенко, Віалле, Смоляков, Михайличенко, Бабенко, Мустафаєв, Леднєв, Гуцуляк, Назаренко, Пайшао

«Оболонь»: Федорівський, Мединський, Дубко, Курко, Карась, Грисьо, Черненко, Мороз, Вітенчук, Тарануха, Суханов.

Прогноз на протистояння:

Припустимо, що матч пройде за невеликої переваги господарів поля і завершиться перемогою «Полісся» з рахунком 2:1.

25 серпня, неділя

«Полісся» - «Оболонь»
Житомир. Стадіон «Центральний». 13:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ПОЛІССЯ - ОБОЛОНЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 23 серпня 2024, 18:14 19

Через російсько-українську війну «гірники» знов не зможуть проводити міжнародні матчі на батьківщині