«Грали собі на втіху». Експерт оцінив поразку Кривбаса від Бетіса

Сергій Чуйченко вважає, що іспанський клуб був на голову сильнішим за український колектив

Колишній український нападник Сергій Чуйченко прокоментував поразку «Кривбаса» від іспанського «Бетіса» (0:2) в першому матчі плей-оф кваліфікації Ліги конференцій 2024/25.

- Важко щось коментувати, коли одна команда набагато сильніша за іншу. Цю різницю ми побачили у грі «Кривбас» - «Бетіс».

- Так, у всіх компонентах іспанці на голову вищі за нашу команду: у пресингу, володінні м'ячем, і в інших діях. Іспанці, забивши перший гол, почали спокійно грати, не хвилюючись про кінцевий результат. Було відчуття, гості розуміли, що вони рано чи пізно заб'ють ще, скільки потрібно. Грали собі на втіху. І легку перемогу здобули на класі.

- «Бетіс» виграв матч, не докладаючи жодних зусиль, зробивши це в середньому і розміреному темпі.

- Наша біда - в рівні чемпіонатів України та Іспанії. Клас Ла Ліги непорівнянний із нашим. «Бетіс» володів повною перевагою протягом усієї гри, якби потрібно було додати, то зробили б це без особливих зусиль.

- Що цікаво, у стартовому складі «Кривбаса» на гру вийшло п'ять легіонерів, але й це не допомогло.

- Згоден. Проявляли себе в деяких епізодах, але не вистачило в загальнокомандних діях. Було багато помилок в обороні, а команда сильніша класом, одразу ж використовує свої шанси, довівши спокійно матч до логічного результату.

- Поразка 0:2 - це ще добре закінчилося. Рахунок міг би бути розгромним.

- Додати й нічого. За явної переваги однієї команди, добре, що так закінчилося. Повторюся, «Бетіс», не напружуючись, граючи собі на втіху, отримав те, що потрібно.

- Такі матчі для «Кривбаса» - це неоціненний досвід, дороговказ, яким шляхом потрібно йти.

- Команда на чолі з Юрієм Вернидубом ще два роки тому грала в Першій лізі і за такий короткий період досягла успіху, посівши третє місце в минулому чемпіонаті. Вернидуб заслуговує на похвалу, він топовий тренер. Потрібно враховувати факт, що у нас війна, і запросити хороших футболістів у наш чемпіонат дуже важко. Працює з тим, що є. Це проблема більшості клубів. Навіть гра-відповідь в Іспанії, де ми, розуміємо, шансів немає, це теж маленький досвід у майбутню побудову добротної команди.

Дмитро Вербинський Джерело: UA-Football
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 23 серпня 2024, 07:45 6

Українець відіграв весь поєдинок проти швейцарців