Юніорський ЧУ-2024 з літнього біатлону. Визначено переможців у персьюті

Єгор Макаренко та Поліна Пуцко знову взяли золоті медалі

4 серпня у с. Яворів Львівської області гонками переслідування продовжилась програма чемпіонату України з літнього біатлону серед юніорів та юніорок. Зважаючи на результати спринтів, складно було очікувати гостру боротьбу за золото в обох гонках, адже вчорашні переможці випередила найближчих переслідувачів на три чверті хвилини.

В гонці юніорів ці сподівання справдились: Єгор Макаренко усю дистанцію провів на першій позиції, і навіть після жахливого останнього рубежу з чотирма промахами пішов на дистанцію, маючи запас перед переслідувачами.

Натомість боротьба за друге місце на останньому колі вийшла по-справжньому запеклою: Тарас Тарасюк після заключної стійки мав 17 секунд переваги над Дмитром Крюковим, однак не втримав срібло на фініші. В актив Тарасюк може записати собі другу за якістю стрільбу серед учасників перс'юту (лише три штрафи) і підйом на подіум з 13-го стартового місця. Крюков також відіграв чимало позицій протягом гонки, і здобув срібло навіть попри дев'ять (!) промахів.

Зовсім по-іншому розгорталась боротьба у юніорок. Тут також перше місце здобула вчорашня переможниця Поліна Пуцко. Але для цього їй довелось створити маленьке диво на останньому колі, вигравши на ньому півхвилини у Аліни Хміль. А все через складне проходження вогневих рубежів: в пасивні Поліни дев'ять кіл штрафу!

На відміну від хлопців, склад призерок у дівчат повторив спринтерську гонку. Лише Аліна Хміль випередила Вікторію Хвостенко у боротьбі за срібло завдяки більш якісному останньому рубежу.

Юніорський ЧУ-2024 з літнього біатлону

Гонка переслідування. Юніори

Гонка переслідування. Юніорки

Микола Степанов Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 серпня 2024, 18:28 70

Фани виступили проти Суркіса-старшого