Артем ГАГАРІН: «Позовів щодо боргів старого Кривбаса вже не може бути»

Віцепрезидент «Кривбаса» – про становлення криворізького клубу

Віцепрезидент «Кривбаса» Артем Гагарін есклюзивно для Sport.ua розповів про матч проти «Вереса», літні трансфери, настрої легіонерів та збереження великого футболу у області.

- Які враження від матчу з «Вересом»? Результат заслужений?
- В даній ситуації, в якій ми знаходимося, найважливіше - здобути три очки і поїхати далі. Найважливіше - це результат, і ми його здобули.

- «Кривбасу» випали досить серйозні суперники в єврокубках: «Вікторія» та «Бетіс», але підсилення під єврокубки я не побачив. З чим це пов'язано? Недостаток фінансування чи віра у наявних виконавців?
- Віра була, є і буде. Точкове підсилення було. Ми продали Бескоровайного, натомість взяли Романчука. Класний гравець, він грає. З «Вікторією» він одним з найкращих на полі взагалі був. В цілому є ті гравці, яким ще треба підтягнутися, треба адаптуватися. Зі Снурніциним давно була домовленість, зараз він перейшов. Морозу треба трохи часу дати. Найважливіше, що ми зберегли наявних гравців, тому що це складно.

- Як вдається тримати легіонерів під час війни у Кривому Розі?
- Нормально вдається, вони теж адаптуються, вони теж звикають. В них у всіх класне почуття гумору. Хтось щось заряджає, а інші підхоплюють. Бізімана більш серйозний, але все одно прикольно реагує. Тобто, завдяки почуттю гумору вони всі переживають цю історію.

Звичайно є певні побоювання, але найстрашніше, це коли ти ще не приїхав і маєш наважитися. Приїхати у Кривий Ріг вперше - для них найстрашніший момент.

- Чув інформацію, що якщо «Кривбас» не вийде у груповий етап єврокубків, більшість легіонерів підуть. Наскільки вона відповідає дійсності?
- Ігор Бурбас казав, що ми в Молдові гратимемо, і що, ми граємо в Молдові? Як вони можуть піти, яким чином? Ті, хто підписував контракти після 24 лютого 2022 року, не можуть скористатися правилом ФІФА (Annexе 7 завершив свою дію 30 червня 2024 року, прим. Sport.ua). Вони не підуть просто так, я вас запевняю, у них всіх діючі контракти. Для продажу ми завжди відкриті, але просто так піти, це - ні.

- В Дніпропетровській області «Кривбас» залишився єдиним професійним футбольним клубом, ви готові до статусу головної команди області?
- На жаль, так і є. Ми завжди пишалися тим, що ми маємо два професійні клуби в області, які грають на найвищому рівні. Таким могли хизуватися максимум: Київ та Львів. В тому ж Харкові був лише один клуб.


ФК Кривбас. Артем Гагарін

Наше дніпровське дербі - це завжди було щось цікаве. Ми такі щоб «Дніпро» жив, ми цього хочемо. Той самий «Дніпро».

- Як і той самий «Кривбас»?
- Ми розмовляли тільки що з ультрас і вони сказали, що прийняли цей клуб. Вони розуміють, що це не чиїсь там мутки, в нас зараз немає старих керівників. Ми нікого не дуримо.

- Нещодавно у Дніпрі проходив круглий стіл щодо зникнення великого футболу у місті, запрошувалися спортивні журналісти та футбольні особистості. Ось ви готові медійно підтримати ідею створення нового «Дніпра» чи відродження старого?
- Якщо брати той «Дніпро», там багато хлопців, з якими ми товаришували. Я був ведучим в Варшаві на фіналі Ліги Європи. Класно коли в області є два клуби. Не треба боятися конкуренції.

Якщо треба підтримати, скажіть як, я підтримаю. Я думаю і «Кривбас» підтримає. Нам часто пишуть: «Ви вбили «Гірник», щоб створити «Кривбас», ми завжди з цього сміялись. Всі ж чудово розуміють, що відбувся ренеймінг. Бренд «Кривбаса» більш популярний, всі пам'ятають та люблять «Кривбас», з цього отримали плюси всі.

- Ніяких проблем по боргам колишнього «Кривбаса» немає? Від УЄФА нічого не приходило?
- Судових позовів вже не може бути за давністю. Термін, коли могли подавати позови, вже пройшов.

- А що тоді заважає взяти історію того «Кривбаса»?
- Ми взяли більше. Ми взяли історію криворізького футболу. Чому ми так зробили? Тому що якщо колупатися в історії, то в 1959 році в газетах написано, що з'явилась команда «Гірник». Ми будемо випускати книгу. Хочемо розібратися, коли почався футбол у Кривому Розі.

Останнє що мене здивувало на тему історії українського футболу, це нові наліпки «Слава Україні» для форми. Там написано розвиваємо український футбол з якогось року. Я взагалі не зрозумів, що це за рік, почав гуглити, мені видало: у Львові відбувся перший матч. Там ще є якийсь пам'ятник. Ну, це історія, хтось написав, і почалося.

Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 серпня 2024, 19:14 0

Максим Прядун отримав статус вільного агента

Коментарі