Серія завершилась, інша – почалась. Олександрія в Києві переграла Зорю

Команда Руслана Ротаня йде без втрат очок від початку сезону

Сезон української Прем'єр-ліги поступово набирає обертів, і вже має при собі перші несподівані результати. Наприклад, перед початком третього туру національної першості луганська «Зоря» стояла на вершині турнірної таблиці з максимально можливою кількістю здобутих залікових балів. Десь неподалік від неї при цьому перебувала й «Олександрія», якій, дали б можливість, і вона зачепилась за максимальний результат і в перенесеній грі проти київського «Динамо».

Однак це лише припущення, тоді як куди більш реальними речами «поліграфи» та «мужики» займались на полі столичного стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського в ранньому слоті суботи. І якби він ще й почався без цієї зайвої для всіх затримки на пів години через повітряну тривогу. Настрій команд це жодним чином не змінило - вони й так боролись, як і планували заздалегідь, у першому таймі, але змусило нас аналізувати події в режимі нон-стоп.

І дійсно було, що аналізувати вже за підсумком першої половини матчу, хоча вона видалась бойовою й із лише незначною кількістю гольових моментів. Двічі через лівий фланг розкривала чужий захист «Зоря», а суперники відповідали передачами в центральній зоні. Різниця полягала тільки в тому, що господарі нічого із своїх нагод не реалізували, тоді як опоненти забезпечили перевагу ще до перерви.

Провали відбувались у захисті команди Юрія Коваля, коли Безерра та Шулянський опинялись на позиції Філіппова, і якщо перший із передачі центрального форварда забивав самостійно, то другий заробив не тільки попередження для Нваезе та штрафний у небезпечній зоні, а й можливість для Ковальця відзначитись ударом із стандарту прямісінько в лівий нижній кут. На що розраховував Турбаєвський із настільки невдалою стінкою - питання відкрите.

Друга половина матчу починалась із подвійної ротації в складі «Зорі», тож команда Юрія Коваля бодай боротись була налаштована рішуче. На відміну від суперників, які вирішили зіграти суто за рахунком і були близькі до того, аби прогоріти. На 51 хвилині навіс кутового з правого флангу від Кирюханцева завершився ударом головою на ближній від Джордана, і, судячи з темпу луганців на той час, могло стати дуже гаряче.

Передумови для цього були, однак на початку сезону витривалість футболістів ще не на тому рівні, що відпрацьовувати 90 хвилин у одному темпі. Навіть у «Зорі», яка цим і славиться на наших теренах. Поступово пресинг від номінальних господарів згасав і наприкінці матчу вже не було помітно жодних слідів від їхньої переваги після перерви. А там і «поліграфи», якби були більш рішучими на завершення власних атак, могли б обійтись без нервових останніх секунд.

Наступними вихідними луганська «Зоря» зіграє в гостях у львівського «Руха», а посеред тижня поїде на виїзний матч Кубка України проти «Олімпії» Савинці, тоді як «Олександрія» в чемпіонаті прийматиме донецький «Шахтар».

Наші оцінки:

«Зоря» (заміни): Дришлюк - 6,0, Жуніньйо - 6,0, Кораблін - 6,0, Вакула - 6,0, Горбач - б/о.

«Олександрія» (заміни): Смирний - 6,0, Мишньов - 6,0, Кампуш - 6,0, Костишин - 6,0, Погорілий - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Зоря» - «Олександрія» - 1:2

Голи: Джордан, 51 - Безерра, 24, Ковалець, 32

Попередження: Нваезе, 30, Дришлюк, 85, Яцик, 90+4

«Зоря»: Турбаєвський - Вантух (Жуніньйо, 46), Джордан, Нваезе (Вакула, 63), Тронтель - Башич, Мічин (Дришлюк, 46), Яцик, Кирюханцев (Кораблін, 63) - Антюх, Герреро (Горбач, 78).

«Олександрія»: Єрмаков - Мартинюк, Шабанов, Копина, Кравченко (Кампуш, 71) - Шостак (Мишньов, 66), Калюжний, Ковалець (Смирний, 46) - Шулянський (Костишин, 71), Філіппов (Погорілий, 84), Безерра.

Арбітр: Володимир Новохатний (Київ).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 8 (4) - 9 (4)
Кутові: 3 - 4
Офсайди: 0 - 1.

ЗОРЯ - ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 30°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 16 серпня 2024, 20:40 31

Іга Свьонтек знову обіграла Марту у двох сетах

Коментарі