Дерев’янченко битиметься проти Мбіллі. Тут гарантовано топове шоу

Чи є шанси у Сергія цього разу? Розбираємось

17 серпня у Квебеку, Канада, відбудеться поєдинок між українцем Сергієм Дерев'янченком (15-5, 10 КО) та французом Крістіаном Мбіллі (27-0, 23 КО). Черговий топ-суперник для українського боксера і черговий боксер, який збирається перевірити свої сили тестом імені Дерев'янченка.

Чи є шанси хоча б цього разу? Розбираємось.

Мбіллі - один із найбільш агресивних суперників Дерев'янченка. Це буде складно, але цікаво

Кар'єра Сергія Дерев'янченка виглядає дивовижно. З одного боку, з 2018 року українець боксує майже виключно з топовими суперниками. Серед опонентів - Даніель Джейкобс, Геннадій Головкін, Джек Кулькай, Джермалл Чарло, Карлос Адамес та Хайме Мунгія. Ще були Джошуа Конлі та Вон Александер, але вони точно не входять у список бійців, що вище.

З іншого боку, з цього ж 2018 року Дерев'янченко програв п'ять поєдинків із восьми. А з того списку, що вище, переміг лише одного опонента - Джека Кулькая. І ще Джошуа Конлі та Вона Александера. Тобто, всі топові протистояння були програні - все ж проти Кулькая саме Дерев'янченко був фаворитом.

Але є й ще один бік цієї ситуації. Бій проти Кулькая - найгірший у списку. З усіма топовими опонентами Сергій був як мінімум конкурентним. А часто навіть настільки конкурентним, що фанати серйозно підіймали тему можливої перемоги Дерев'янченка.

Тобто, не можна сказати, що кар'єра українця є провальною. Вона цікава та дуже насичена на події та важливі поєдинки. Більш насичена, ніж у більшості українських спортсменів. І навіть визнання у нього більше, не дивлячись на те, що поразок вдосталь.

Якщо говорити про конкретні випадки. Джейкобс - поразка. Але багато хто віддавав нічию. Проте нокдаун, в якому побував Сергій на старті зустрічі, все зіпсував. Головкін - поразка, але дуже спірна. Говорять про те, що Геннадій був більш акцентованим, але те, що казах пропускав багато - факт. Тож Сергій міг і перемагати. Чарло - поразка. І тут питань немає. Джермалл - занадто великий боксер за габаритами. Хоча Сергій дав хороший бій.

Далі був Карлос Адамес і теж поразка - рішенням більшості суддів. Тут ситуація схожа на бій проти Джейкобса. Фактично, Адамес користувався габаритами, епізодично дуже добре перепрацьовував українця та влучав важкими ударами. Але, по суті, нічия мало кого засмутила би. І знову ж таки, вкрай хороший бій від Дерев'янченка. І, звичайно, Хайме Мунгія. Габаритному мексиканцю не допомогли ні габарити, ні молодість. Це чи не найбільше пограбування в кар'єрі Сергія. Кажуть, тут знову все зіпсував нокдаун - цього разу Дерев'янченко побував у ньому через пропущений удар в тулуб. Але у більшості інших раундів українець був кращим, тож у цьому бою переміг бізнес.

Getty Images/Global Images Ukraine. Cергій Дерев'янченко (праворуч) в поединку проти Хайме Мунгія

А що з успіхами? Було ж три поєдинки, де українець перемагав. З Кулькаєм було складно. Дружина Сергія в одному з інтерв'ю згадувала, що казала Дерев'янченку, що він, можливо, і не виграв той поєдинок. Було справді дуже близько.

Ще були Джошуа Конлі та Вон Александер. Перший - перепрацьований доволі спокійно. По другому Сергій технічно проїхався. Українець у 38 років виглядав у ринзі проти Александера, як молодий хлопець. Постійно рухався довкола, був точним та відправляв суперника в нокдаун навіть. Але ж Александер, за всієї поваги, такий самий 38-річний боксер, який не рівня Дерев'янченку. Далі ж на Сергія очікує справжній монстр - 29-річний Крістіан Мбіллі з агресивним атакувальним стилем.

Можна упевнено казати, що француз камерунського походження - найбільш агресивний опонент у кар'єрі Сергія Дерев'янченка. Так, був Геннадій Головкін, але це більш розумний боксер, який якісно ріже кути та домінує завдяки розуму. Був також і той самий Мунгія, але він точно не настільки агресивно налаштований суперник.

Getty Images/Global Images Ukraine. Крістіан Мбіллі

Мбіллі пресингує постійно. Маючи від природи величезну фізичну потужність, Крістіан будує на цьому весь бокс. Його задача - заштовхати суперника кудись поближче до канатів, затиснути і пробивати там, допоки він не зламається. Багато б'є в тулуб, багато працює в голову оверхендами.

При цьому Мбіллі - не найбільший суперник в кар'єрі Дерев'янченка. Він навіть нижчий трохи за Сергія, тому саме Дерев'янченку доведеться тут бути в ролі людини, яка тримає суперника на відстані і підпускає тільки тоді, коли це вигідно.

Хто фаворит?

Дерев'янченко - аутсайдер з великим відривом. На Сергія можна поставити з коефіцієнтом 4.40. На Крістіана Мбіллі - з коефіцієнтом 1.23.

Мбіллі, звичайно, має купу переваг. Він дуже сильний фізично. Битися з ним на ближній дистанції - погана ідея. А це доведеться робити Сергію, адже зупиняти постійно Крістіана не вийде, а переваги у зрості, розмаху рук українець не має. Француз - набагато молодший боксер. А ще майже місцевий в Канаді - провів там купу поєдинків, на відміну від Дерев'янченка, який дебютує в Канаді. Ну й ми не раз бачили, як у рівному бою перемогу не віддають Сергію.

З іншого боку, Мбіллі - один із найбільш прямолінійних суперників Дерев'янченка за останній час. Зрозуміло, як він боксуватиме і що робитиме. Це не Джейкобс чи Головкін, які є досить технічними (особливо Геннадій) і мають перевагу в габаритах. Крістіан має перевагу у фізичній силі, але не в технічних навичках.

Тому на успіх боксу Сергія тут сильно впливатиме фізична готовність. Проти Вона Александера вона була на високому рівні. Але й Александер - не Мбіллі. Тут треба бути готовим вдвічі більше. Саме від цього залежатиме те, чи зможе Дерев'янченко ефективно застосовувати свою перевагу у якості боксу.

Інтригуюче протистояння, в якому українцю може вперше в кар'єрі пощастити.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 серпня 2024, 22:43 2

У минулому сезоні хавбек виступав за Чорноморець на правах оренди