НХЛ. Новий капітан Торонто, обмін Піттсбурга, контракти Едмонтона

У Лізі триває затишшя після сезону

Після драфту та відкриття ринку вільних агентів клуби НХЛ перейшли в режим літнього відпочинку, тому маємо мінімальну кількість цікавих новин з Ліги.

- Торонто у міжсезоння оголосив про нового капітана команди. Літеру «C» забрали у Джона Тавареса і віддали Остону Меттьюзу. Повідомляється, що Таварес нормально сприйняв цей факт та спокійно передав капітанство.

«Я віддаю тобі капітанство. Настав твій час», - сказав Таварес.

Меттьюз став 26-м капітаном в історії Кленових. Минулого сезону гравець закинув 69 шайб та набрав 107 очок.

- Піттсбург виміняв у Нешвілла, якому потрібно розчистити платіжну відомість, форварда Коді Гласса. Разом з ним Пінгвіни отримали третій та шостий раунди драфту.

Минулого сезону гравець набрав 13 очок у 41 матчі.

Крім того, Піттсбург продовжує переговори з Сідні Кросбі про новий контракт. Очікується, що лідер команди продовжить договір до старту тренувального табору у вересні.

- Сент-Луїс зробив контрактні пропозиції захиснику Філіпу Бробергу та форварду Ділану Холловею, які минулий сезон провели в Едмонтоні. Обидва є обмежено вільними агентами Ойлерз, а Нафтовики мають час до 20 серпня, щоб повторити пропозиції Сент-Луїса і зберегти хокеїстів.

Обидва у минулому сезоні допомогли Едмонтону вийти у фінал Кубка Стенлі.

Едмонтон тим часом продовжує переговори з Леоном Драйзайтлем, контракт якого завершується через рік. Незважаючи на слабку гру форварда у фіналі Кубка Стенлі (три очки у серії з Флоридою), клуб хоче укласти новий договір.

«Поки нічого повідомити не можу, переговори тривають. Проблем немає», - сказав генеральний менеджер Стен Боумен.

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 серпня 2024, 06:23 0

15 серпня о 20:00 пройде матч-відповідь 3-го раунду кваліфікації Ліги Європи