В УЄФА дали оцінку перемозі Реала в матчі за Суперкубок УЄФА

Мадридці обіграли «Аталанту»

У середу, 14 серпня, у Варшаві визначився переможець матчу за Суперкубок УЄФА, в якому стосунки з'ясували мадридський «Реал» і «Аталанта» з Бергамо.

Гра завершилася з рахунком 2:0 на користь «галактікос». По голу в лавах підопічних Карло Анчелотті забили Федеріко Вальверде та Кіліан Мбаппе.

«Голи Федеріко Вальверде і дебютанта Кіліана Мбаппе допомогли «Реалу» завоювати рекордний шостий Суперкубок УЄФА, обігравши «Аталанту» на Національному стадіоні у Варшаві. Карло Анчелотті став першим тренером, який виграв п'ять турнірів.

Атакувальна команда «Реала», у складі якої Мбаппе вперше вийшов на поле після свого літнього переїзду, впевнено володіла м'ячем у перші хвилини матчу, доки «Аталанта» не кинулася в погоню. Однак незабаром команда Джан П'єро Гасперіні почала здавати позиції, але небезпечний діагональний прохід Давіде Дзаппакости послужив попередженням для переможців Ліги чемпіонів.

Ісак Хін кинувся на допомогу, щоб заблокувати першу можливість Мбаппе, а удар Вальверде прийшовся повз витягнуту ногу Вінісіуса Жуніора, і «лос бланкос» створили цілу низку моментів.

Але «Аталанта» повільно просувалася вперед, і Едеру Мілітао довелося відвести удар Мартіна де Рона вбік. Потім ривок Адемоли Лукмана з лінії штрафного був припинений Антоніо Рюдігером, а за кілька секунд Джуд Беллінгем пробив точно в ціль, [але не забив].

В останній дії інтригуючого першого тайму Вінісіус Жуніор вивів Родріго на вільний простір у межах штрафного майданчика, однак удар бразильця з розвороту припав у поперечину.

Мбаппе рвонув уперед, але пробив повз, бо «Реал» Мадрид повернувся на поле [після перерви] з підвищеним почуттям терміновості. Однак майже одразу ж Тібо Куртуа довелося летіти ліворуч і парирувати відмінний удар Маріо Пашаліча головою.

На 59-й хвилині команда Карло Анчелотті нарешті вийшла вперед: Беллінгем знайшов Вінісіуса Жуніора, чий удар із зовнішнього боку воріт опинився на блюдечку з блакитною облямівкою для Вальверде.

Дев'ять хвилин потому Мбаппе підхопив точний пас Беллінгема і подвоїв перевагу Мадрида, забивши свій перший гол за новий клуб.

Переможці Ліги чемпіонів 2024 року вистояли, а «Аталанта» вперто йшла вперед і завоювала своє перше срібло в сезоні», - ідеться у звіті пресслужби УЄФА про матч «Реал» - «Аталанта» за європейський Суперкубок.

Юрій Остроумов Джерело: УЄФА
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 серпня 2024, 01:26 4

Михайло дав інтерв'ю прес-службі лондонського клубу