Сім від Львова, за Київ забиває лише Динамо, Шахтар програв

Найцікавіші події другого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

Тур розтягнувся на чотири дні. Почався він у п'ятницю, а завершився у понеділок. Другий тур став стартовим у новому сезоні УПЛ для «Динамо». Команда Шовковського на виїзді перемогла «Верес». «Оболонь» вдома розгромно поступилася «Руху». Бронзовий призер - «Кривбас» - несподівано програв «Карпатам». У центральному матчі туру «Шахтар» поступився «Поліссю».

Помилки туру

Рахунок у поєдинку «Лівого берега» та «Ворскли» було відкрито після елементарної помилки голкіпера господарів Механіва. На 50-й хвилині матчу воротар «ЛБ» не зміг утримати м'яч у руках після подачі від кутового прапорця: скинув футбольну сферу прямо на ноги Челядіну. Півзахисник полтавської команди таким подарунком скористався сповна.

Наламав дров в одному з епізодів гри «Верес» - «Динамо» й голкіпер киян Нещерет. У доволі простій ситуації він вибив м'яч прямо на суперника. І суперник (ним виявився Шарай) свого не прогаяв.

Комбінація туру

Блискучу комбінацію, що призвела до третього забитого м'яча у ворота «Лівого берега», на останніх секундах матчу розіграли футболісти «Ворскли». Вони розпочали атаку на правому фланзі, звідки Крупський, красиво обійшовши опонента, увійшов до чужої штрафної площі й віддав передачу на Шкріеля. Той п'ятою переправив м'яч ще далі на неприкритого М'якушка, який увігнав м'яч у сітку буквально з метра.

Гол туру

Класний гол забив у ворота «Вереса» півзахисник «Динамо» Шапаренко. На 16-й хвилині матчу Микола отримав передачу від Кабаєва, і з лінії штрафного майданчика красиво і точно закрутив м'яч у дальній верхній кут воріт. Без шансів для голкіпера господарів Кожухаря.

Виконання туру

Єдиний гол у матчі «Чорноморець» - «Зоря» був забитий після класної гри на «другому поверсі» форварда гостей Герреро. На 50-й хвилині зустрічі Антюх виконав передачу з лівого флангу до центру штрафного майданчика господарів, де Герреро м'яким торканням голови переправив м'яч у дальній нижній кут воріт.

Травми туру

У матчі проти «Колоса» тяжку травму голови отримав півзахисник «Інгульця» Мисик. За словами наставника петрівської команди Кобина, у Мар'яна струс мозку і два вибиті зуби. Футболіст навіть на якийсь час втратив пам'ять. Як мінімум до кінця серпня Мисик буде вимушено перебувати поза грою.

Моторошної травми зазнав у цьому турі й ще один Мар'ян - півзахисник «Шахтаря» Швед. У компенсований час до другого тайму матчу проти «Полісся» у нього врізався коліном воротар суперників Волинець. «Гірника» забрали з поля на ношах.

ua-football

Розгром туру

«Оболонь» у рідних стінах й «Оболонь» на виїзді - фактично дві різні «Оболоні». У тому сенсі, що вдома «пивовари» виступають значно успішніше. І тим дивніше, що в домашньому поєдинку проти «Руху» команда Валерія Іващенка пропустила відразу чотири м'ячі. Але все по ділу. Все слушно.

Заміни туру

Дві із чотирьох замін, зроблених наставником «Руху» Віталієм Пономарьовим у матчі проти «Оболоні», виявилися результативними. Квасниця та Клайвер не лише вдало увійшли до гри, а й відзначилися забитими м'ячами.

Сенсація туру

Чинний бронзовий призер - «Кривбас» - отримав три сухі м'ячі у грі проти новачка елітного дивізіону - «Карпат». Цілком можливо, що такий незадовільний підсумок для криворіжців - наслідок їхнього вояжу серед тижня на єврокубкову гру проти «Вікторії». Однак цей факт не повинен применшувати і заслуг львівської команди, яка дуже активно провела другу частину першого тайму й увесь другий. Гості ж запам'яталися лише стартовою активністю. І нереалізованим пенальті.

Пенальті туру

У дебюті зустрічі проти «Карпат» футболісти «Кривбасу» здобули чудовий шанс, щоб вийти вперед. Бабогло не за правилами атакував Хомченовського, і арбітр Деревинський вказав на «позначку». Луньов начебто бив і сильно, і точно, проте Кемкін вгадав напрямок удару і зумів відбити м'яч. До речі, голкіпер львів'ян виграв четверту (!) поспіль пенальтійську дуель - минулого сезону Олександр тричі парирував удар із позначки у складі «Миная».

Цифра туру

У матчі «Карпати» - «Кривбас» було проведено аж 12 замін: тренери команд випустили по шість гравців. Жодного порушення регламенту в цьому випадку немає, бо і Лупашко, і Вернидуб скористалися особливим правилом ФІФА, в якому йдеться про те, що при підозрі у футболіста на травму голови можна зробити додаткову заміну, яка не враховується в передбачених регламентом п'яти замінах. Твердохліб та Рябов були замінені саме після травм голови.

Демарш туру

Після гри у Львові наставники «Карпат» і «Кривбасу» Лупашко і Вернидуб відповідно не обмінялися рукостисканням. Ініціатором такої неджентльменської поведінки виступив тренер гостьової команди. Кажуть, що наставник гостей ухвалив таке рішення після того, як його нецензурною лайкою образив помічник Лупашка - Ігор Єрмаков.

УПЛ-ТБ

Матч туру

У центральному поєдинку туру «Шахтар» приймав «Полісся». Чинний чемпіон був на ходу після стартового розгрому «Ворскли», тоді як житомирська команда перебувала не в кращому настрої після єврокубкового ляпасу від словенської «Олімпії». Проте підопічні Ашура зуміли зібратися на матч. І дати справжній бій команді Пушича. Більше того, житомиряни здобули перемогу - 1:0. Єдиний гол на рахунку захисника Чоботенка. «Гірники» теж мали шанси відзначитись, але в одних епізодах їм не щастило, а в інших добре зіграв воротар гостей Волинець.

Сутичка туру

Після фінального свистка у матчі «Шахтар» - «Полісся» футболісти команд продовжили з'ясування стосунків. Відразу зчепилися Бондар та Волинець, потім підключилися й інші гравці з обох таборів. Опоненти поштовхалися, проте до відвертої бійки так і не дійшло.

ФК Шахтар. Валерй Бондар і Євген Волинець

Слова туру

Після матчу проти «Полісся» головний тренер «Шахтаря» Марино Пушич пояснив причину невдачі наступним чином: «У другому таймі ми мали кілька чудових моментів і цілком могли відзначитись двічі чи тричі, проте голкіпер суперника був на висоті, а ще, на мою думку, нам трохи не вистачило холоднокровності у завершальній фазі. Ми працюємо над цим, і я впевнений, що нам це вдасться поліпшити. І це добрий урок для нас, з якого ми можемо багато чого отримати. Повертатимемося щоразу сильнішими».

Кутовий туру

Як за нотами на початку другого тайму футболісти «Олександрії» розіграли кутовий удар біля воріт ЛНЗ. Кравченко класно подав у воротарську площу - прямо на голову Ковальцю, якому не склало жодних проблем переправити м'яч у сітку воріт.

Символічна збірна туру: Волинець - Роман, Бурда, Чоботенко, Пердута - Бабенко, Шапаренко, Челядін, Шах, Гуцуляк - Герреро.

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 13 серпня 2024, 06:00 0

Головні новини за 12 серпня на Sport.ua