Неочікуваний розгром. Рух познущався над Оболонню в Києві

У ворота команди Іващенка відправились чотири м'ячі без відповіді

Нашу розповідь про події другого туру української Прем'єр-ліги ми продовжували у самий розпал вихідного дня в неділю, коли київська «Оболонь» на власному полі проводила другий поспіль домашній матч у новому сезоні. Суперником «пивоварів» цього разу був львівський «Рух», щодо ігрових кондицій якого треба було враховувати один дуже важливий момент - команда Віталія Пономарьова ще не грала офіційних матчів цього літа.

У той самий час у «пивоварів» цієї ігрової практики було навіть більше, аніж її того хотілось, бо доводилось у червні спочатку захищати право на участь у новому розіграші УПЛ, а потім стартувати в кампанії з дуже виснажливої нічиєї проти ковалівського «Колоса» (2:2) так само на «Оболонь-Арені». А ще команда Валерія Іващенка під час міжсезоння втратила свого головного нападника Ігора Краснопіра, а оскільки доля - річ дуже іронічна, то дебютувати за свій новий клуб колишній гравець «Оболоні» мав саме у звітній зустрічі.

Доволі змістовним вийшов перший тайм цієї зустрічі, і точно не таким прісним, як попередній аналогічний відтинок ігрового часу у виконанні «Оболоні» та «Колоса» тиждень тому. Бажання «Руха» грати в атакувальний футбол передусім цьому сприяло, однак і «пивовари» не уникали можливості зайвий раз пробити по воротах суперників, тож гра була достатньо жвавою.

Важко сказати, хто при цьому виглядав більш переконливо, бо проблеми в захисті та під час реалізації гольових моментів мали що одні, що інші, тому ми так і не побачили голів у виконанні Краснопіра та Суханова ще до перерви, хоча підстави для цього були. А от результативний удар Притули ми таки занесли до протоколу. Із пенальті, який на рівному місці незграбним рухом у бік ноги Холода привіз Приймак під час боротьби за відскок м'яча.

У другому таймі «Оболонь» наче й побігла до атаки з перших хвилин, але це виявився фальстарт. Команда Іващенка забула про створення гольових моментів, тож «Рух» спокійно перечекав певний час, доки суперники не стомляться тримати м'яч, а потім холоднокровно добив опонентів. Не без Краснопіра, бо інакше ця історія й не могла відбутись. Ігор на 67 хвилині фактично зняв усі питання в цій грі голом із передачі Сича з правого флангу.

Те, що трапилось далі, - то вже більше від загальної втоми та втрати концентрації гравцями «пивоварів». Без мотивації боротись за результат вони ледве встигали за суперниками, помилялись у небезпечних зонах, і зрештою догрались до розгрому. Свіжі Квасниця та Клайвер просто розірвали фланги господарів поля.

За тиждень київська «Оболонь» гостюватиме у полтавської «Ворскли», а львівський «Рух» навідається до черкаського ЛНЗ.

Наші оцінки:

«Оболонь» (заміни): Блізніченко - 6,0, Лук'янчук - 6,0, Вітенчук - б/о, Т. Лях - б/о.

«Рух» (заміни): Квасниця - 7,0, Карабін - 8,0, Клайвер - 7,0.

Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

«Оболонь» - «Рух» - 0:4

Голи: Притула, 18 (пен.), Краснопір, 67, Квасниця, 88, Клайвер, 90

Попередження: Сич, 54

«Оболонь»: Рибка - Осман, Дубко, Карась, Мединський - Мороз, Черненко (Вітенчук, 81) - Груша (Блізніченко, 61), Приймак (Лук'янчук, 62), Суханов (Т. Лях, 82) - Тарануха.

«Рух»: Ледвій - Роман, Дідик, Холод, Сич - Притула, Підгурський, Федор - Р. Лях (Карабін, 70), Краснопір (Клайвер, 78), Руніч (Квасниця, 57).

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Удари (у площину): 13 (4) - 13 (7)
Кутові: 5 - 3
Офсайди: 1 - 2.

ОБОЛОНЬ - РУХ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 25°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 10 серпня 2024, 23:04 2

Олександр підтримував тезку протягом всього турніру

Коментарі