Олексій СЕРЕДА: «Почав стрибати лише за місяць до Олімпіади»

Український стрибун у воду посів 8-ме місце на ОІ у стрибках із 10-метрової вишки

У змаганнях в стрибках у воду з вишки 10 м на Олімпіаді-2024 у Парижі виступив українець Олексій Середа.

18-річний спортсмен у фіналі посів 8-ме місце з сумою балів 426.90, після чого розповів про свої враження:

«Я взагалі почав стрибати лише за місяць до Олімпіади. Я ледве потрапив до фіналу, де з першого ж стрибка зробив не свій варіант - на 70 балів, хоча я його доволі стабільно роблю на 80. Не знаю, що пішло на так. Хоча, якщо дивитися глибше, то через травму я не виконав ті об'єми, які потрібно було. В попередніх змаганнях я відносно добре відстрибав. З такою сумою, як там, був би четвертим у фіналі. Але скажу, що той результат - це було більше як диво, враховуючи обставини. Я такого не очікував, тому що на розминках так не стрибав.

Бачите, що таке спорт. Три роки працюєш заради одних змагань, і у підсумку все нанівець. Олімпіад в житті може бути максимум п'ять. І коли з однієї з них їдеш без медалі, то звичайно прикро. Особливо враховуючи, що перед тим були нагороди, а олімпійські медалісти набирають суми балів менші, ніж на чемпіонатах світу.

Якщо подивитися, то за всю історію українських стрибків у воду, у нас було лише дві олімпійські медалі, й обидві в синхроні. І я сам об'єктивно бачу, що пробитися в трійку призерів в індивідуалі дуже важко. Тут реально потужні суперники, з якими складно змагатися. Хоча навіть вони помилялися.

Найближчі плани? Три роки після Токіо я змагався і їздив на збори. Треба відпочити, насамперед не фізично, а морально. В плані реабілітації після травми, то я, в принципі, все вже пройшов. Мені просто необхідно закачувати руку й приводити її до тонусу».

Олімпійські ігри 2024. Париж (Франція), 10 серпня

Стрибки у воду. Чоловіки. Вишка 10 м

Микола Степанюк Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 11 серпня 2024, 14:49 0

Нідерландський гонщик виграв кейрін

Коментарі