Взяли реванш. Норвегія – олімпійські чемпіонки 2024 року з гандболу

Збірна Норвегії у фіналі обіграла команду Франції

Збірна Норвегії обіграла команду Франції у фіналі жіночого турніру з гандболу на Олімпійських іграх 2024 року, які проходять у Франції.

Господарки майданчика почали із серії в три точні кидки поспіль, але збірна Норвегії ще до кінця першої десятихвилинки відповіла чотирма закинутими м'ячами. А під кінець тайму скандинавки провели ще одну таку ж серію і на перерву пішли лідерами з різницею у два м'ячі. Після перерви норвезькі гандболістки вже повністю контролювали матч, нарощували перевагу та провели ще дві серії з трьох та чотирьох точних кидків поспіль. І знову однією з головних героїнь зустрічі стала 44-річна воротар збірної Норвегії Катріне Люнде, яка відбила 12 кидків по своїх воротах із 31. А Хенні Райстад двох точних кидків забракло до десяти.

У підсумку збірна Норвегії виграла матч із різницею у вісім м'ячів, а з ним - і третій у своїй історії олімпійський чемпіонський титул. Водночас норвежки взяли у француженок реванш за поразку у фіналі на одну третину домашнього чемпіонату світу 2023 року.

Олімпійські ігри 2024, гандбол

Жінки, фінал, 10 серпня

Норвегія - Франція - 29:21 (15:13)

Олександр Шарадкін Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 10 серпня 2024, 10:23 10

Карлос Насар із Болгарії виграв золото з двома світовими рекордами