Шахтар – Полісся. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гірники продовжують підготовку до єврокубкових матчів, звідки вже вилетів житомирський клуб

У 2-му турі української Прем'єр-Ліги у неділю, 11 серпня, «Шахтар» прийматиме «Полісся». Зустріч проходитиме на стадіоні «Лівий Берег» Київської області. Донецька команда через матчі чемпіонату країни готується до старту у груповому етапі Ліги чемпіонів, а для «Полісся» єврокубковий сезон вже завершився. У другому раунді Ліги конференцій підопічні Імада Ашура двічі програли словенській «Олімпії» з Любляни 0:2 та 1:2.

Шахтар

Чинні чемпіони України чудово розпочали новий сезон, розгромивши у стартовому турі в Полтаві «Ворсклу» 5:0. В тому поєдинку «Шахтар» зумів забити швидкий гол завдяки точному удару здалеку центрального захисника Миколи Матвієнка. До речі, у другому таймі він ще раз відзначився і знову ударом з-за меж штрафного майданчика. Авторами інших голів стали Олександр Зубков, Георгій Судаков (з пенальті) та Данило Сікан.

Загалом у першому матчі Прем'єр-Ліги гірники виглядали дуже сильно. І якщо вони з таким самим настроєм вийдуть на гру проти «Полісся», то житомирській команді непросто буде стримати атаки «Шахтаря». Проте в обороні все ж таки були помітні деякі помилки, на які тренерський штаб обов'язково повинен звернути увагу.

І ще. Наступного дня після матчу з «Ворсклою» у спортивному комплексі «Святошин» під Києвом відбулося урочисте нагородження гравців та тренерів «Шахтаря» золотими медалями сезону 2023-2024 років. Ця подія, напевно, стане додатковим стимулом для команди, щоб продовжити переможну ходу у новому сезоні.

Полісся

Житомирський клуб напевно мріяв про те, щоб протриматися якнайдовше у Лізі конференцій та пробитися до основного раунду. Однак ігри з «Олімпією» склалися невдало, і тепер всю увагу слід переключити на чемпіонат України. А оскільки «Полісся» у першому турі не грало, то для команди гра із «Шахтарем» буде стартовою у новому чемпіонаті.

Слід зазначити, що влітку «Полісся» значно змінилося, причому продовжує це робити і вже після того, як розпочався сезон. Насамперед, у команді з'явився новий головний тренер. На цю посаду було призначено 36-річного Імада Ашура. До цього він тренував юнаків СК «Дніпро-1» і не мав досвіду самостійної роботи на дорослому рівні. З того складу, що видобував путівку до єврокубку, пішли досвідчений голкіпер Денис Бойко, захисники Артем Шабанов та Василь Кравець, гравці середини поля Денис Янаков, Василь Грицук, Іван Петряк, форвард Денис Ндукве. На їхнє місце прийшли воротар Євген Волинець з «Дніпра-1», захисники Едуард Сарапій («Дніпро-1»), Данило Бескоровайний («Кривбас»), Сергій Корнійчук («Минай»), ще чотири гравці оборони, причому всі легіонери - словенець Адмір Бристрич, грузин Георгі Майсурадзе, хорват Матей Матіч та бразилець Жоао Віалле, півзахисники Руслан Бабенко, Богдан Леднєв (обидва - «Дніпро-1»), конголезець Джері Йока, нападники Олексій Гуцуляк з «Дніпра-1» та бразилець Пайшао. З'явилася у клубі ще низка молодих футболістів, але не так широко відомих вболівальникам.

Зрозуміло, що такі зміни безслідно не відбуваються і виліт із Ліги конференцій це лише підтверджує. Але скільки потрібно часу, щоб новачки порозумілися один з одним і з тими гравцями, які залишилися, поки припустити дуже складно.

Статистика матчів

Оскільки «Полісся» минулого року дебютувало у Прем'єр-Лізі, то два матчі сезону 2023-2024 років стали для суперників першими в історії їхнього протистояння. Причому гірники ще ніколи не перемагали. На «Арені Львів» команди зіграли внічию 0:0, а у Житомирі «Полісся» виграло 2:0.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Конопля, Матвієнко, Бондар, Азаров, Бондаренко, Марлон, Кевін, Судаков, Зубков, Траоре

«Полісся»: Волинець, Михайличенко, Сарапій, Чоботенко, Бристрич, Крушинський, Кушніренко, Таллес, Назаренко, Гуцуляк, Пайшао

Прогноз на протистояння:

Навіть без урахування того, як «Шахтар» провів перший матч Прем'єр-Ліги і як «Полісся» грало з «Олімпією», фаворитом цього поєдинку є гірники. А тим більше, що вони ще жодного разу не вигравали у житомирської команди у чемпіонаті України й спробують заповнити цю прогалину. Припустимо, що підопічні Маріно Пушича здобуть перемогу з рахунком 3:1.

11 серпня, неділя

«Шахтар» - «Полісся»
Київська область. Стадіон «Лівий Берег». 18:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ШАХТАР - ПОЛІССЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
Прогноз Sport.ua - 3:1
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 серпня 2024, 17:32 11

Луганчанам у Південній Пальмірі вистачило для перемоги одного голу

Коментарі