ОІ-24. Франція вдруге поспіль виграла золото у чоловічому волейболі

Французькі волейболісти у фіналі олімпійського турніру перемогли Польщу 3:0

Сьогодні відбувся фінальний матч чоловічого волейбольного турніру Олімпіади 2024. У ньому зустрічалися збірні Франції та Польщі. Для французів це був другий фінал поспіль на Олімпійських іграх, а поляки востаннє перемагали у чоловічому волейболі далекого вже 1976 року в Монреалі.

Перша партія пройшла із помітною перевагою господарів майданчика. Після рахунку 6:6 вони пішли вперед і більше не поступалися лідерством, причому все далі віддаляючись від суперників. Підсумковий результат партії 25:19 на користь Франції.

У другому сеті гра вийшла рівною, причому деякий час поляки мали перевагу. Але наприкінці, програючи 18:19, французькі волейболісти видали чудову серію і здобули перемогу 25:20. Тут слід відзначити дії їхнього догравальника Тревора Клевено, який саме в цей момент чудово подавав і завершував атаки своєї команди.

Говорячи про третю партію, треба особливу увагу звернути на останні розіграші. Французи програвали 17:18, після чого зрівняли рахунок. І тут наставник господарів поля випустив на подачу резервного центрального блокуючого Контена Жоффруа. Він і сам безпосередньо виконав три ейси, і команда ще заробила три очки та повела 23:18. А коли рахунок став 24:19, то подумалося, що це вже все. Але після того, як поляки одне очко відіграли, у них на подачу вирушив Вільфредо Леон. Розрив у рахунку став швидко скорочуватись і незабаром став мінімальним 24:23. Однак у черговій подачі Леона м'яч відлетів в аут.

Олімпійський турнір з волейболу. Чоловіки
Париж (Франція) 10 серпня
Фінал
Франція - Польща

3:0 (25:19, 25:20, 25:23)

Отже, Франція вдруге поспіль стала олімпійським чемпіоном у чоловічому волейболі. Польща виборола срібло і на третьому місці збірна США, яка напередодні перемогла Італію 3:0.

І давайте пригадаймо, що у своєму прогнозі напередодні Олімпіади Sport.ua ставив саме на перемогу Франції. Причому ми безпомилковово назвали й срібного призера.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ ЧОЛОВІЧОГО ВОЛЕЙБОЛЬНОГО ОЛІМПІЙСЬКОГО ТУРНІРУ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 серпня 2024, 17:32 10

Луганчанам у Південній Пальмірі вистачило для перемоги одного голу

Коментарі