Підсумки дня у легкій атлетиці. Яскрава розв'язка спринтерської естафети

Збірної Канади перемогу приніс Андре Де Грасс, який біг на останньому етапі

На Олімпійських іграх 2024 у Парижі 9 серпня визначено володарів 8 комплектів нагород у легкій атлетиці.

Під сильним дощем розпочалася легкоатлетична програма дня з фіналу у жіночій спринтерській естафеті. Дуже непросту перемогу здобула збірна США, яку лише на останньому етапі вивела вперед Ша'Каррі Річардсон.

Неймовірна розв'язка чоловічої спринтерської естафети принесла золото збірній Канади, якій перемогу приніс Андре Де Грасс, котрий виступав на останньому етапі. Збірна США, яка фінішувала передостанньою, дискваліфікована. В естафеті не брав участі Ноа Лайлс, вирішальна помилка трапилася під час передачі з першого етапу на другий (від Крістіана Коулмена до Кеннета Беднарека).

У фіналі на дистанції 400 метрів у жінок домініканка Мерілейді Пауліно здобула золоту медаль з олімпійським рекордом - 48.17.

Бельгійка Нафіссату Тіам стала триразовою олімпійською чемпіонкою у семиборстві, на 36 очок випередивши Катаріну Джонсон-Томпсон із Великобританії.

У жіночому фіналі у штовханні ядра переможницею стала Ємісі Огунлейє з Німеччини. Звитягу їй принесла остання спроба, де вона відправила снаряд рівно на позначку 20 метрів.

Спортсменка з Кенії Беатріс Чебет виграла фінал на 10000 метрів, додавши другу золоту медаль до своєї олімпійської колекції після перемоги на 5000 метрів.

Фінал у потрійному стрибку з результатом 17,86 виграв Джордан Діас, який представляє Іспанію. Лише на 2 сантиметри гірший результат показав Педро Рікардо з Португалії.

Знаменитий норвежець Карстен Вархольм став лише срібним призером у бігу на одне коло (400 метрів), поступившись першим місцем американцеві Раю Бенджаміну.

Олімпійські ігри 2024. Париж (Франція), 9 серпня

Легка атлетика. Жінки. Естафета 4х100 метрів

Легка атлетика. Чоловіки. Естафета 4х100 метрів

Легка атлетика. Жінки. 400 м

Легка атлетика. Жінки. Семиборство

Легка атлетика. Жінки. Штовхання ядра

Легка атлетика. Жінки. 10000 метрів

Легка атлетика. Чоловіки. Потрійний стрибок

Легка атлетика. Чоловіки. 400 метрів

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 09 серпня 2024, 18:45 13

Онофрійчук посіла передостаннє місце