Таїсія ОНОФРІЙЧУК: «Я відчувала, що мене підтримує вся зала»

Ірина Дерюгіна відзначила високий результат своєї підопічної

9 серпня на арені Porte de La Chapelle, яка приймає змагання з художньої гімнастики на Олімпійських іграх 2024, відбувся фінал в особистому багатоборстві.

На дев'ятому місці з сумою балів 128.400 завершила змагання українка Таїсія Онофрійчук. 16-річна дебютантка Ігор розповіла:

«Я дуже рада, що я на Олімпіаді представляю Україну. У мене була дуже велика мотивація. Я відчувала, що мене підтримує весь зал. Багато українців було серед глядачів. Тож дякую всім, хто вболівав».

Головний тренер збірної Ірина Дерюгіна відзначила високий результат своєї підопічної напередодні у кваліфікації:

«Цей змагальний марафон не витримала ні одна старша гімнастика, вчора втрати були у всіх. Виступати так довго з такими паузами - це дуже жорсткий графік. А ще дуже мало часу було на підготовку. Зали були порожні, але нам не давали тренуватися. Кваліфікація була дуже важлива. Якби не ті дрібниці зі стрічкою, які були пов'язані з емоційним станом, Таїсія могла б завершити її третьою, а не четвертою. Але головне навіть не це, а те, що вона показала, що може боротися. І вона дійсно може, тому що Таїсія володіє справжніми бійцівськими якостями, які сьогодні, особливо у час війни, дуже цінні.

Олімпіада - це не останній старт в цьому сезоні для Таїсії. Попереду кубок світу в Японії. А потім відбудеться зміна правил, і потрібен буде час для того, щоб до них адаптуватися. Варто нагадати, в яких умовах готувалися до головного старту чотириріччя: без світла, в залі висотою лише 7 метрів, який не дозволяє працювати на повну. Лише іноді була можливість проводити тренування в Палаці спорту. Усі країни світу мають зали з необхідною висотою. Але нам насправді зараз не до залів, нам би виграти війну, і щоб цей жах швидше закінчився».

Олімпійські ігри 2024. Париж (Франція), 9 серпня

Художня гімнастика. Індивідуальне багатоборство. Фінал

Микола Степанюк Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 10 серпня 2024, 06:23 0

Sport.ua представляє анонс 15-го дня ОІ-2024 спільно з FAVBET