Сапронов розповів, як чемпіон ОІ-2024 Новіков змінив громадянство

Український борець приніс Болгарії золото Олімпіади-2024

Відомий бізнесмен і спортивний функціонер Юрій Сапронов на своїй сторінці у Facebook розповів історію про те, як олімпійський чемпіон Парижа-2024 у греко-римській боротьбі (вагова категорія до 87 кг) Семен Новіков змінив спортивне громадянство з українського на болгарське:

«Семен Новіков. Борець греко-римського стилю. 26 років. Вагова категорія 87 кг (у цій категорії у нас Жан Беленюк). Учора приніс Болгарії золоту олімпійську медаль.

Народився, виріс і тренувався в Харкові у Дмитра Тимченка. Де я і де греко-римська боротьба? У липні 2021 року мені зателефонував тренер Семена Дмитро Тимченко. Ми зустрілися в Суперіорі й дві години проговорили. Дмитро розповів і показав мені Семена, його сутички та попросив фінансового спонсорства.

Розповів, що найбільша проблема - два ведмеді в одній ваговій категорії. Беленюк, олімпійський чемпіон Токіо, і молодий Новіков. Я вирішив ризикнути і сказав, що буду спонсорувати Семена до Олімпіади в Парижі включно. Я дав перші гроші для підготовки та поїздки на чемпіонат світу восени 2021 року. І потихеньку ми почали готувати контракт.

Після цього я поїхав до Києва і про всяк випадок дві години проговорив із Жаном Беленюком. Жан сказав, що хлопець дуже хороший і перспективний.

Далі сталися дива. У середині листопада мені телефонує Дмитро і каже, що Семен поїхав до Болгарії, нічого нікому не сказав і підписав якісь документи, буде виступати за Болгарію та прискорено отримувати громадянство Болгарії.

Я харків'янин, і не міг навіть у незрозумілому виді спорту проґавити харків'янина і не допомогти талановитому хлопцю харків'янину. Штучному діаманту. І я просто відчував. «Чуйка» у мене є, і вона мене рідко підводила.

Де була в цій історії помилка - я не знаходжу. Мабуть, у цінностях і моралі.

P.S. Навіщо докладно написав? Для журналістів здебільшого.

Учора було багато привітань від українців і харків'ян із гордістю за Семена, і часто звучало «війна змусила Новікова виїхати і виступати за Болгарію...». Привітання із золотом Олімпіади абсолютно справедливі. Це величезна праця Семена. Війна може змусити виїхати. Але війна не може змусити змінити громадянство. І це не війна, у листопаді 2021 року.

Це цінності? Це мораль? Це патріотизм?».

Нижче в коментарях під своїм постом Сапронов написав, що, на його думку, вчинок Новікова - це зрада.

Олег Дідух Джерело: Facebook
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 09 серпня 2024, 20:25 64

Ірина пробилася у фінал Олімпійських ігор 2024 з вільної боротьби у категорії до 62 кг

Коментарі