Верес – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Між іграми Ліги чемпіонів кияни вирушили до Рівного для старту у Прем'єр-Лізі

У другому турі нового чемпіонату країни з футболу у п'ятницю 9 серпня в Рівному місцевий «Верес» прийматиме «Динамо». Якщо для господарів поля це буде вже другий поєдинок нинішнього сезону у Прем'єр-Лізі, то підопічні Олександра Шовковського лише розпочинають турнір, оскільки перший тур вони пропускали. Тепер же, з урахуванням матчів Ліги чемпіонів, динамівці мають провести три матчі за 8 днів.

Верес

Стартову гру сезону 2024-2025 років футболісти «Вереса» також проводили вдома на рідному стадіоні «Авангард», коли приймали львівські «Карпати». Той матч завершився внічию 0:0 і приніс господарям більше прикрощів, ніж позитивних емоцій.

Це підтвердив головний тренер рівненського клубу Олег Шандрук на післяматчевій прес-конференції: «Команда розчарована. Це показник того, що сьогодні ми були ближчими до перемоги. Не скажу, що ми зробили дуже багато. Але цього має бути достатньо, щоб перемогти хоч би з мінімальним рахунком».

Слід зазначити, що у поєдинку з «Карпатами» на поле вийшли одразу чотири футболісти, яких не було у «Вересі» в попередньому сезоні. Хоча Роман Гончаренко та Руслан Степанюк раніше вже виступали за цей клуб і особливого часу на адаптацію їм не знадобилося. Більше того, Степанюк одразу отримав капітанську пов'язку. Але забити гол у ворота суперників не вдалося, і це найбільше засмутило наставника.

Щодо майбутнього матчу з «Динамо», то у Рівному всі пам'ятають, як «Верес» у другому колі минулого чемпіонату країни тут зіграв внічию з киянами 1:1. І місцеві вболівальники дуже сподіваються, як мінімум, на повторення такого результату.

Динамо

Для київських футболістів це вже четвертий офіційний матч нового сезону. Три з них пройшли у кваліфікації Ліги чемпіонів. І якщо перші два принесли чудові позитивні емоції (дві перемоги з великим рахунком над белградським «Партизаном» 6:2 та 3:0), то закінчення зустрічі з шотландським «Глазго Рейнджерс» все зіпсувало. Динамівці пропустили гол на останніх секундах, що коштувало їм перемоги. В результаті вийшла лише нічия 1:1.

Тепер, щоб повернути гравцям впевненість і з хорошим настроєм вирушити до Шотландії, треба постаратися виграти матч Прем'єр-Ліги у «Вереса», причому бажано переконливо. Передумови для цього є, навіть з огляду на те, що тренерський штаб, напевно, піде на ротацію складу. Попередні матчі показали, що команда зараз перебуває у гарній формі і Олександр Шовковський має вибір практично на кожну позицію.

А ще важливо для «Динамо» вдало стартувати у новому чемпіонаті, в якому вони, напевно, знову боротимуться за золоті медалі. Як позначається на фініші турніру кожне втрачене очко, вони чудово знають. Тому для гостей будь-який інший результат, окрім перемоги, означатиме невдачу.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі суперники зустрічалися 15 разів. У «Динамо» 12 перемог, «Верес» виграв лише один матч, і ще двічі команди грали внічию, в тому числі й у минулому чемпіонаті (про той поєдинок вже йшлося вище). Різниця забитих та пропущених м'ячів 41-8. У першому колі сезону 2023-2024 років у себе в Києві (до речі, матч був перенесений на травень і проходив вже після поєдинку другого кола) «Динамо» досягло успіху 3:0. У переможців голи забили Ярмоленко, Пономаренко та Шепелєв.

Орієнтовні склади:

«Верес»: Кожухар, Протасевич, Гончаренко, Вовченко, Морозко, Кучеров, Яго, Шарай, Дахновський, Степанюк, Мрвальевич

«Динамо»: Нещерет, Караваєв, Михавко, Попов, Дубінчак, Андрієвський, Бражко, Буяльський, Кабаєв, Волошин, Ванат

Прогноз на протистояння:

Те, що «Верес» чинитиме серйозний опір динамівцям, сумніватися не доводиться. Але все ж таки клас киян явно вищий, до того ж вони раніше набрали хорошої форми, враховуючи ігри у кваліфікації Ліги чемпіонів. Тому поставимо на перемогу «Динамо» 3:1.

9 серпня, п'ятниця

«Верес» - «Динамо»
Рівне. Стадіон «Авангард». 18:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ВЕРЕС - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)
Прогноз Sport.ua - 1:3
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 08 серпня 2024, 14:59 7

Чоловіча збірна України фінішувала 4-ю

Коментарі