Лівач дала оцінку своїй поразці в сутичці за бронзу ОІ-2024

Оксана поступилася японці Юї Сусакі

На Олімпійських іграх 2024 у Парижі українка Оксана Лівач у змаганнях із вільної боротьби у ваговій категорії до 50 кг не змогла стати володаркою бронзи. У сутичці за медаль, яку заведено вважати бронзовим фіналом, вона програла олімпійській чемпіонці Токіо-2020 Юї Сусакі з Японії.

«Я очікувала від себе кращої боротьби. Не хотілося так програвати, але суперниця у мене гідна. Знала, що це буде непростий поєдинок, але вірила у перемогу. Мені було це під силу. Але, мабуть, вона краще налаштувалася, знайшла ключі, як перемогти мене. У неї вийшла перша атака, і вона зрозуміла, що можна ще. Ось так і вийшло. Звичайно, хотілося більше дати бій та перемогти, був шанс боротися за «золото». Але ось так, що маємо - те маємо. Вважаю, що це теж високе досягнення, дійти до такого рівня та змагатися за медалі на Олімпійських іграх. Це для мене надзвичайна честь.

Друге п'яте місце? Стабільність, але краще б ця стабільність була з медаллю. Треба через це пройти, не знаю, що сказати. Була готова морально та фізично, все було дуже класно. Відчувала, що можу, і було мені під силу й у фінал потрапити. Дуже щільно боролася з індійкою, просто втратила трішки свій шанс. Потрібно це пройти, і я вважаю, що все добре. Будемо працювати над собою, вдосконалюватися.

Цей [олімпійський] цикл був надзвичайно складний: після Токіо були травми, реабілітації, і потім знову швидко розпочалося завоювання ліцензій. Зараз можна трішечки видихнути та з новими силами готуватися на [Олімпіаду] у Лос-Анджелесі. Вік дозволяє, сили також. І шанси є, треба боротися до кінця. Вважаю, що медаль має бути моя.

Минулого разу я плакала, зараз розумію, що тут плакати. Може піду сама десь поплачу. А так, хочу всім подякувати за підтримку, всім українцям. Звичайно, хочу дарувати моменти перемоги, але сьогодні ось так. Будемо радіти тому, що є», - зізналася Лівач.

Юрій Остроумов Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 08 серпня 2024, 01:20 1

Новоспечений чемпіон ОІ увійшов до солідної компанії українців