Лівач боротиметься одразу за бронзу ОІ-2024. Що сталося

Суперницю українки дискваліфікували

Українка Оксана Лівач у середу одразу боротиметься за бронзову медаль на Олімпійських іграх у Парижі у вільній боротьбі у ваговій категорії до 50 кг.

Зазначимо, що Оксана у вівторок програла представниця Індії Вінеш Пхогат в 1/4 фіналу (5:7), яка в підсумку пробилася до фіналу. Це означало, що Лівач змагатиметься у втішних сутичках. Але Пхогат дискваліфікували через те, що вона не вклалася в ліміт ваги до 50 кг.

Річ у тім, що медичний контроль і зважування для кожної категорії відбуваються вранці першого змагального дня. У другий змагальний день борці, які пройшли у фінал і втішні сутички, зважуються ще раз.

Дискваліфікація Пхогат означає, що Лівач для виграшу медалі потрібно виграти не дві сутички, а одну. Суперницею українки буде олімпійська чемпіонка Токіо-2021 Юї Сусакі. Бронзова сутичка за участю українки відбудеться у вечірню сесію змагань, приблизно о 22:20.

У фіналі Вінеш Пхогат мала зустрітися із Сарою Гільдебрандт зі США. Тепер Гільдебрандт боротиметься з Юснейліс Гузман із Куби.

Володимир Клепач Джерело: Olympic.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 12 вересня 2024, 07:01 6

Роберто Манчіні заробляє 21.5 млн фунтів стерлінгів у збірній Саудівської Аравії!

Коментарі