Динамо – Рейнджерс. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Ліги чемпіонів

Продовжити розпочате у матчах проти «Партизана»

Шостого серпня о 21.00 за київським часом на «Арені Люблін» у рамках третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів «Динамо» прийматиме «Глазго Рейнджерс».

«Динамо»

Віце-чемпіон України блискуче виявив себе у попередньому раунді кваліфікації чемпіонської Ліги. Підопічні Олександра Шовковського розгромили сербський «Партизан» із загальним рахунком 9:2.

У першому поєдинку, номінально домашньому для «біло-синіх», що відбувся в польському Любліні, віце-чемпіон України зім'яв свого суперника, який клявся у братській любові до рашистських команд - 6:2. Причому показово, що кияни в тому матчі пропустили першими. Із пенальті, який самі ж собі і «привезли».

Однак потім знайшли у собі сили не лише зрівняти рахунок, а й деморалізувати опонента.

У матчі-відповіді, що проходив у Белграді без глядачів («Партизан» був покараний УЄФА за прояв расизму вболівальниками команди), «Динамо» знову виявилося на голову вищим за сербського віце-чемпіона - 3:0.

Голи за «Динамо» у тих двох поєдинках забивали Караваєв (двічі), Бражко, Кабаєв, Шапаренко, Попов, Піхальонок, Ярмоленко та Ванат.

Після гри в Белграді динамівська делегація знову повернулася до Любліна, де й продовжила підготовку до наступного суперника з кваліфікації Ліги чемпіонів - шотландського «Глазго Рейнджерс».


ФК Динамо

У Любліні до тренувального табору нашої команди приєдналися Рубчинський та Брагару, які грали на Олімпіаді-2024 у складі нашої збірної.

Через зайнятість «біло-синіх» на міжнародній арені їхній стартовий поєдинок нового сезону УПЛ - виїзний матч проти «Олександрії» - було перенесено на пізніший час.

У першому матчі проти віце-чемпіонів Шотландії команді Шовковського не допоможуть Дячук, Шепелєв і Тимчик, які заліковують травми.

«Глазго Рейнджерс»

Один із двох китів шотландського футболу (разом із «Селтиком») останнім часом не виблискує. «Джерс» поки що перебувають у тіні своїх заклятих земляків. Виняток - сезон 2020/2021, коли «світло-сині» виграли місцевий чемпіонат, а наступного сезону пробилися до фіналу Ліги Європи, де поступилися по пенальті «Айнтрахту».

З того часу «Рейнджерс» вище за друге місце в чемпіонаті не піднімався. Та й на євроарені похвалитися нічим особливим не може.

Минулий сезон команда розпочинала під керівництвом англійця Біла. Проте вже після стартових турів Майклу вказали на двері. І було за що: три поразки у семи матчах.

На зміну Білу прийшов Філіпп Клеман. Уболівальникам «Динамо» цей високий лисий бельгієць мав запам'ятатися по матчах їхньої команди проти «Брюгге» (у вирішальному раунді плей-оф Ліги чемпіонів). Тоді Клеман пройшов динамівський бар'єр на чолі із Олександром Хацкевичем.

Бельгієць непогано розпочав на «Айброксі». Посеред турнірної дистанції чемпіонату його підопічні лідирували, однак у підсумку все одно поступилися чемпіонським титулом «Селтику».

Програли вони «кельтам» і у фіналі Кубка Шотландії.

Єдиний трофей «Рейнджерс» минулого сезону - Кубок шотландської ліги.

Не найкращим чином «світло-сині» виступають і в нинішньому сезоні. Під час міжсезоння команда Клемана не виграла жодного спарингу: три поразки та одна нічия.

Невдачею завершився для «Джерс» і стартовий поєдинок чемпіонату Шотландії. Віце-чемпіон не зміг упоратися на виїзді з «Хартсом» - нульова нічия. І цей результат цілком можна вважати вдалим для гостей, адже якби не чудова реакція Батленда, команда Клемана не здобула б і одного очка.

Історія протистоянь

Незважаючи на те, що суперники є завсідниками континентальних турнірів, між собою жереб зводив їх досі лише один раз. У далекому 1987 році.

Тоді команди зустрілися у першому раунді Кубка чемпіонів. У Києві перемогли господарі 1:0 М'яч на рахунку Михайличенка, який реалізував пенальті. А ось у зустрічі-відповіді сильнішим виявився чемпіон Шотландії. Господарі забили по одному м'ячу без відповіді суперника в кожному з таймів. Особливо болючим виявився перший гол підопічних Суннесса: коли грубо помилився воротар киян Чанов.

У тому розіграші Кубка чемпіонів «Глазго» дійшов до чвертьфіналу, де поступився «Стяуа».

Цікаво, що трохи згодом (через три роки) Олексій Михайличенко перебрався до табору «рейнджерів». І провів за команду понад 130 матчів.

Грав у складі «джерс» і ще один динамівець - Олег Кузнєцов, проте, на відміну від Михайличенка, помітного сліду в тій команді не залишив (провів 36 матчів).

Прогноз

Нинішній «Рейнджерс» не вражає, проте завдяки своїй історичній пам'яті ця команда буде непростим опонентом для будь-якого суперника. Особливо вдома, на «Айброксі».


ФК Динамо. Олександр Піхальонок

Тому динамівцям потрібно кров із носа перемагати у першому поєдинку. Для цього наша команда має всі передумови. Вона добре готова і функціонально, і емоційно, чого при всьому бажанні не скажеш про віце-чемпіона Шотландії, який поки що тільки розгойдується.

Незадовільна форма «джерс» та чудова форма «біло-синіх» - ось ця обставина і має стати головним аргументом на користь підопічних Шовковського. Якщо не відбудеться жодного форс-мажору, то наша команда має перемагати з комфортним рахунком: з перевагою у два м'ячі.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Караваєв, Попов, Михавко, Вівчаренко, Бражко, Піхальонок, Кабаєв, Шапаренко, Буяльський, Ванат

«Глазго Рейнджерс»: Батленд, Таверньє, Суттар, Девіс, Їлмаз, Діоманде, Беррон, Райт, Лоренс, Кортес, Дессер.

6 серпня, вівторок

Динамо - Глазго Рейнджерс
Люблін. Стадіон «Арена Люблін». 21:00
ТБ-трансляція на телеканалі 2+2 та Youtube-каналі Динамо
Арбітр: Донатас Румшас (Литва)
ДИНАМО - РЕЙНДЖЕРС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 2:0
Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 05 серпня 2024, 16:41 26

На старті змагань Тетяна поступилася представниці Індії Ніші Дахії

Коментарі