Ірина ГЕРАЩЕНКО: «Я дуже щаслива, що підняла прапор для нашої армії»

Українська спортсменка виборола бронзу ОІ-2024 у стрибках у висоту

29-річна українська спортсменка Ірина Геращенко виступила на третій Олімпіаді у карʼєрі. Після 10-го місця у Ріо-2016, 4-го у Токіо-2020 Ірина зуміла здобути олімпійську нагороду ОІ-2024 для себе та України.

Перші емоції спортсменки після завоювання бронзової нагороди: «Я ще не усвідомила, що стала олімпійською призеркою. Можливо збагну, коли потримаю свою медаль в руках. Я 22 роки йшла до своєї медалі! Сьогодні зірки зійшлись на мою користь - фортуна була на моїй стороні.

У нас із чоловіком є девіз: завжди роби краще, ніж було. Тому я акумулювала весь свій попередній досвід і зробила все якнайкраще. І щойно отримала повідомлення від чоловіка: ну от, вже краще. Я була впевнена у собі, у мене було внутрішнє відчуття спокою. Розуміла, що це спорт, тут різне буває.

Вже після першої спроби на 1,98 я зрозуміла, що зараз ми боремось за медаль. Після моєї третьої невдалої спроби був ще стрибок австралійки, і я дуже хвилювалася. Вже подумала, що знову буду четвертою. Але все склалося якнайкраще.

Підготовка до сезону? У мене був стресовий перелом. На практиці тренера така травма була вперше. Ми не знали, як поставити мене на ноги. Тому я дуже вдячна усім, хто допомагав мені відновитися та опинитися тут: тренерському штабу, лікарям.

Також особлива подяка і повага всім нашим військовим за те, що маємо шанс виступати і виборювати медалі під час війни. Я дуже щаслива, що сьогодні підняла прапор для нашої армії».

Микола Степанюк Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 04 серпня 2024, 19:48 17

Назар Чепурний став шостим у фіналі опорного стрибка на ОІ-2024