Український гімнаст розніс суддівство після виступу у фіналі Олімпіади-2024

Назар Чепурний став шостим у фіналі опорного стрибка на ОІ-2024

Український гімнаст Назар Чепурний розкритикував суддівство після виступу у фіналі опорного стрибка на Олімпіаді-2024 у Парижі, де він посів підсумкове 6 місце з 14,899 балами:

«Я задоволений своїми стрибками. Десь плюс-мінус краще, десь плюс-мінус гірше. Але не вважаю, що вони були набагато гіршими, ніж у хлопців з інших країн. Тому хочу окремо «подякувати» - не знаю, кому саме, але вважаю, що деякі зрозуміють: поки у нас у гімнастиці відбувається якась незрозуміла битва за владу, так і програються медалі на Олімпійських іграх, на чемпіонатах Європи та Кубках світу. Бо це вже не перший випадок, коли через те, що у нас немає суддів, які б боролися за спортсменів, нас сунуть де завгодно.

[Так було на] чемпіонаті Європи, де за краще виконання другого стрибка я отримав на пів бала меншу оцінку, ніж потрібно було. Але та оцінка була необґрунтована. Також це було на Кубку світу, коли подали протест і потім в останній момент мене [поставили] на друге місце. Таке і зараз відчуття, коли заходив на подіум.

Це відбувається не сьогодні, а впродовж довгого часу. Під час всієї підготовки. Це ніяк не припиняється.

Чому вирішив не ризикувати зі стрибком складністю 6.0 бала у фіналі? Тому що було недостатньо часу підготувати його до Олімпійських ігор. А виходити з Олімпійських ігор інвалідом якось не дуже хотілося. Стрибок без виконання ніколи не виконується, тому часу не вистачило і я його, звісно, не зробив.

Тиск? Ні, я налаштовувався лише на те, щоб найкращим чином виконати свою роботу. Плюс-мінус вийшло, плюс-мінус - ні», - сказав Назар.

Данііл Агарков Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Війна | 04 серпня 2024, 18:43 24

Перші винищувачі вже в Україні

Коментарі