Фаворит не вразив, але виграв. Зоря вирвала перемогу в Інгульця

Вирішальний гол луганці забили у компенсований час

У поєдинку 1 туру Української Прем'єр-ліги на київському стадіоні «Динамо» імені В.Лобановського зустрілися луганська «Зоря» та петровський «Інгулець».

«Чорно-білі» розпочали зустріч із активного пресингу, намагаючись чинити тиск на захисні побудови суперників. Петрівці не стали притискатися до свого штрафного майданчика і організовували контратаки. Перший небезпечний момент відбувся після низового удару Антюха, з яким впорався Паламарчук. Незабаром загрозу воротам «Зорі» організували петрівці. Після передачі Козака Богунов бив з меж штрафного майданчика, і Турбаєвський продемонстрував свою реакцію.

Гості компактно грали на своїй половині поля, але луганці таки змогли відкрити рахунок у матчі. Башич наважився на удар з дальньої дистанції і не помилився: м'яч залетів у ворота.

Пропустивши гол, «жовто-червоні» заграли активніше та почали підбиратися до штрафного майданчика суперників. Відмінну нагоду втратив Мельничук, який після скидки Волохатого пробив вище за мету. А ось Білоцерковцю, якому розрізною передачею асистував П'ятов, ніщо не завадило відправити м'яч у ворота. Закріпити успіх своєї команди одразу міг П'ятов, але на його удар у падінні головою у стрибку зреагував Турбаєвський.

Друга половина зустрічі розпочалася з активних дій футболістів «Інгульця». Петрівці краще контролювали м'яч, а луганці грішили неточними передачами. Міг оформити дубль Білоцерковець, який після навісу з флангу не влучив у ближній кут. Ще один сейв зробив Турбаєвський, який відбив сильний удар Козака з кута штрафного майданчика.

Атаки команди Василя Кобіна постійно тримали у напрузі оборону луганчан, і тренерському штабу «Зорі» навіть довелося зробити заміну в центрі захисної лінії: замість Ескіньї на поле вийшов Нваезе. Ще один момент відбувся після навісу на Волохатого, якому завадив пробити Турбаєвський.

У заключному відрізку зустрічі далася взнаки втома футболістів «Інгульця», і «чорно-білі» заволоділи перевагою. Луганці намагалися розхитати оборону суперників, але петрівці справлялися із завданнями, які перед ними ставили атакуючі гравці «Зорі». І все ж, у компенсований час підопічні Юрія Коваля зуміли вирвати перемогу. Антюх із лівого флангу навісив точно на Яцика, який головою пробив у дальній кут.

«Зоря» здобула важку перемогу і в наступному турі зустрінеться в Одесі з «Чорноморцем». «Інгулець» за тиждень проведе гостьовий поєдинок із «Колосом».

Українська Прем'єр-ліга. 1 тур.

«Зоря» - «Інгулець» - 2:1

Голи: Башич (16), Яцик (92) - Білоцерковець (29)

«Зоря»: Турбаєвський, Тронтель, Джордан, Ескінья (Нваезе, 61), Вантух (Жуніор Рейс, 83), Башич, Дришлюк (Мічін, 61), Яцик, Антюх, Герреро (Беніто, 46), Кирюханцев (Горбач, 75)

«Інгулець»: Паламарчук, Мельничук, Малиш, Шершень, Дубілей (Сидоренко, 87), Петько, П'ятов, Волохатий, Богунов (Могильний, 79), Білоцерковець (Пушкарьов, 87), Козак (Резепов, 91)

Арбітр: Михайло Райда (Іршава, Закарпатська область)

Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського (Київ)

Наші оцінки:

Заміни «Зорі»: Беніто - 5,5; Мічін - 6,0; Нваезе - 6,5; Горбач - б/о; Жуніор Рейс - б/о.

Заміни «Інгульця»: Могильний - б/о; Пушкарьов - б/о; Сидоренко - б/о; Резепов - б/о.

ЗОРЯ - ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 04 серпня 2024, 22:15 85

Ярослава подолала планку на висоті 2.00 метри

Коментарі