Тренер збірної України відреагував на вихід Хижняка у півфінал Олімпіади

Український боксер гарантував собі медаль на Іграх-2024

На Олімпійських іграх 2024 в Парижі тривають змагання у боксі. Український боксер Олександр Хижняк гарантував собі медаль Олімпіади-2024!

Олександр виграв поєдинок 1/4 фіналу у ваговій категорії до 80 кг та вийшов у півфінал. Суперником українця у чвертьфіналі був Вандерлей Перейра із Бразилії. Хижняк домінував у рингу та виграв на записках усіх суддів (5:0).

Головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський відреагував на вихід українського боксера в півфінал.

Про перемогу над Перейрою на Олімпіаді-2024: Боксер гарного рівня, він срібний призер останнього чемпіонату світу в Узбекистані, де ми не брали участі. Поєдинок вийшов насиченим, але, як на мене, Сашко повністю [володів] ініціативою, а також веденням у тактичному та фізичному плані. Сашко - срібний призер попередньої Олімпіади. Він важко працював і їхав сюди за медаллю і бажано за золотою.

Про різницю у першому бою Хижняка на Олімпіаді-2024 та другим: Сашко закінчив перший бій і якраз відбулося те, на що я розраховував тоді й казав: у першому бою він трохи не відчував себе через велику перерву. У чвертьфіналі він зовсім інакше поводив себе у ринзі з набагато сильнішим суперником. 3 чи 4 серпня сядемо і подивимося поєдинок суперника Арлена Лопеса, будемо тактично налаштовуватися, що будемо робити далі.

Про однотипний стиль ведення боксу Хижняком: Кожна людина має право на свою думку. Комусь подобається Рой Джонс, комусь - Олександр Усик, а комусь Тайсон Ф'юрі. Сашко на сьогодні у такому темпі, у якому він веде поєдинок, теж своєрідний талант. І він кожен поєдинок так веде, але всі кажуть, що все дуже просто. І бразилець, срібний призер чемпіонату світу, теж думав, що просто, а вони хай вийдуть і побоксують, якщо вже так просто. Скільки захисних дій він зробив у чвертьфінальному бою. Враховуючи, що він веде жорсткий бокс на середньо-ближній дистанції. Кожен має право на свою думку. Я вважаю, що в нього є стиль, завдяки якому він перемагає, і дай йому Боже далі перемагати. Так, можна і за цієї ситуації щось робити краще, він так і робить, багато працює над захистом, враховуючи помилки, які бувають. За такого щільного поєдинку з хорошим боксером, він дуже мало ударів пропустив.

Суперником Олександра Хижняка в півфіналі Олімпіади-2024 стане кубинський боксер Арлен Лопес, дворазовий Олімпійський чемпіон.

Дмитро Олійник Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 02 серпня 2024, 20:02 1

Іспанія обіграла Японію

Коментарі