ФОТО. Українські шпажистки першими повернулися додому з Олімпіади

Жіноча збірна України з фехтування на шпагах на ОІ посіла 6-те місце

1 серпня 2024 року на Центральний залізничний вокзал Києва ранковим потягом прибула перша група українських спортсменок - учасниць Олімпійських ігор Париж-2024. А саме - частина збірної команди України з фехтування: Фейбі Бежура, Олена Кривицька, Влада Харькова.

На Олімпіаді дівчата стартували з індивідуальних змагань у перший ігровий день. Фейбі Бежура завершила виступ вже на першій стадії. Олена Кривицька та Влада Харькова зупинилися за крок від півфіналу. Однак, це вперше в історії особистого фехтування на шпагах Україна була представлена в 1/4 фіналу двома спортсменками. Усі троє дівчат разом із Дар'єю Варфоломеєвою також виступали за збірну України у командному турнірі шпажисток, де програли у чвертьфіналі та посіли підсумкове 6-те місце.

У Києві спортсменок із квітами та щирими привітаннями зустрічали представники НОК, ЦСК ЗСУ, Укрзалізниці та ЗМІ. Дівчата розповіли журналістам про атмосферу в Парижі, свої виступи та плани на майбутнє. А ще - зробили символічне фото біля потяга, який Укрзалізниця символічно «перейменувала» на Олімпійський експрес.

Микола Степанюк Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 03 серпня 2024, 09:42 3

Sport.ua представляє анонс 8-го дня ОІ-2024 спільно з FAVBET