Сергій КУЛІШ: «Звичайно, переживав, хвилювався. Важкий фінал був»

Український стрілець, що здобув срібну медаль на Олімпійських іграх 2024, розповів про змагання

Український стрілець Сергій Куліш, що здобув срібну медаль на Олімпійських іграх 2024, розповів про свою медаль:

«Стрільба з трьох положень - це моя коронна дисципліна. А на 10 метрів - тоді так зірки склалися у Ріо-2016, що взяв медаль. Хоча я на 10 метрів теж добре стріляю. Чому не подолав кваліфікацію? У нас не працював кондиціонер, було дуже спекотно, і це, мабуть, не зіграло на мою користь. У цьому костюмі було спекотно. Хоча, це всім було, і я відмазуюся.

Все підіграло. Звісно, переживав, хвилювався. Важкий фінал був. Щільність результатів була високою. Я влучаю у 10.0 і з третього місця спускаюся на п'яте. Дуже важко. Чи можна у Лос-Анджелесі-2028 перестріляти китайця? Та можна, всі ж люди.

Три роки тому на Олімпійських іграх у Токіо я припустився прикрої помилки: останнім пострілом влучив у десятку, але у мішень іншого спортсмена. Я десь пів року про це думав. Гадаю, що я став сильнішим після цього. Те, що нас не вбиває - робить нас сильнішим. Проте після цього і результати кращі пішли. Мабуть, мені не було більше, чого боятися.

Стріляв у Парижі з гвинтівки з Олімпіади у Токіо? Нова гвинтівка приїхала до мене нещодавно, і я не встиг її пристріляти. Це тривалий процес: треба підібрати патрони, стріляти з руки. Важкий процес, тому й залишив її. Забобони щодо старої гвинтівки? Ні, не було. Вона працює, я халтурю».

Куліш зміг вибороти другу в історії України медаль на Олімпіадах у стрільбі з гвинтівки з трьох положень на дистанції 50 м.

Олексій Тіньков Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 серпня 2024, 07:01 22

Українська команда не змогла пройти «Олімпію» та вилетіла з турніру