Тренер Литвиненко прокоментував виліт Єлизавети з Олімпіади-2024

Віталій Дуброва висловився про виступи 20-річної дзюдоїстки на ОІ у Парижі

Головний тренер збірної України з дзюдо Віталій Дуброва прокоментував виліт Єлизавети Литвиненко з Олімпійських ігор 2024:

Про причини програшу у втішному поєдинку: «Це не хвилювання. У Лізи стиль більш контратакувальний, але все ж суперниці її досить гарно вивчили. Як італійка, так і китаянка робили більше не реальні атаки, а імітації. Але все ж вони атакували, і тому судді карали її «шидо». В обидвох сутичках вона не пропустила технічні дії у стійці чи партері, але програла за зауваженнями через пасивність».

Про комунікацію під час поєдинку: «Чи підказували більше атакувати? Тренер казав, що треба ризикувати, швидше, швидше. Але китаянка її увесь час випереджала та робила атаки. І це, звісно, виливалося у зауваження. Лізі потрібно було бути активнішою. Можливо, ризикувати чи боротися у тому ж стилі, як китаянка, не атакувати, а імітувати, шукати гарний захват для гарного прийому, робити те, що є. Але отримала три зауваження - все справедливо».

Про фактор дебютних Ігор: «Чи вплинуло те, що Литвиненко очікувала на свій старт на Олімпіаді? Гадаю, що ні, все було гаразд. Вона підігнала вагу досить добре, була у гарному настрої, щоб боротися. Та й суперницям треба віддати належне: італійка Белланді - перший номер світового рейтингу, китаянка Ма Чженчжао - срібна призерка чемпіонату світу-2022, саме їй Ліза поступилася тоді у півфіналі».

Про емоції Єлизавети після програшу: «У якому вона стані? Засмучена, відходить. Емоції не дуже добрі. Як я вже казав, Олімпіада є якимось підсумком роботи. Якщо на інших змаганнях є якісь місця, то на Олімпіаді - лише 1-2-3, решта програли, вони не рахуються. Ліза хотіла б цю нагороду отримати, але не сталося».

Про фактор досвіду суперниць Литвиненко: «Я був упевнений, що вона буде у фінальному блоці мінімум. Планували, що боротиметься за нагороди, але не сталося. Під силу була і Белланді, і китаянка, але, можливо, не вистачило досвіду, Лізі всього 20 років. Для Белланді й Чженчжао - це друга Олімпіада тому, може, не вистачило олімпійського досвіду, щоб перебудуватися по ходу сутички. А може налаштуватися просто, вийти та битися на татамі та віддати всі сили».

Про виступ українських збірників у Парижі: «Рівень досить високий, але, на жаль, так сталося, що у Парижі ніхто зі спортсменів не стрибнув вище голови. Вони показали пристойний рівень, але цього виявилося замало для нагород Олімпіад».

Данііл Агарков Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 серпня 2024, 20:06 15

Андрій Лунін може стати гравцем «Манчестер Сіті»