КІЧЕНОК – про виліт з Олімпіади, участь на ОІ-2028, 7:3 на супертай-брейку

Людмила та Надія програли тандему Букша / Соррібес-Тормо в 1/4 фіналу у Парижі

Українські тенісистки Людмила та Надія Кіченок завершили виступи на Олімпійських іграх після поразки іспанському тандему Крістіан Букша / Сара-Соррібес Тормо у чвертьфіналі змагань.

Після завершення зустрічі українки прокоментували виступи на Олімпіаді у Парижі, а також розповіли, чи планують зіграти на ОІ-2028 у Лос-Анджелесі.

Про недоліки у грі

Людмила Кіченок: «Що було не так у першому сеті? Гадаю, ми трохи нервували. Намагалися знайти проти них якусь тактику, яка б працювала. Дуже поспішали у першому сеті. Намагалися активно грати самі, але припускалися помилок. Почали на них тиснути й це спрацювало. Вважаю, що енергія теж була.

Третій сет? Так не повинно відбуватися. Але так сталося. Коли ми повели 7:3, нам треба було ще активніше та агресивніше грати, ще більше брати ініціативу у свої руки та догравати матч самим, не чекати помилок. Десь ми м'яко зіграли на супертайбрейку. У нас були дуже гарні шанси пройти далі, але не склалося».

Надія Кіченок: «Грали на межі ризику, через це й були помилки. Трішки нервували, але потім покричали одна на одну, знайшли енергію. Емоції вийшли, й ми почали спокійніше грати».

Про зміни під час поєдинку

Людмила Кіченок: «Ми бачили, що вони роблять, що ми робимо не так і намагалися щось скорегувати, щоб це працювало. Вони [Букша та Соррібес-Тормо] добре грають. Але коли ми добре граємо, то в них нічого не виходило».

Надія Кіченок: «Коли ми не змінюємо рішення по ходу розіграшу, тоді все добре. Намагалися залишатися впевненим у своїх ударах та не змінювати рішення, не світитися. Спокійніше грали».

Про вплив підтримки українців на спортсменок

Людмила Кіченок: «Підтримка на трибунах? Так, звісно, це теж допомагало нам повернутися у матч у другому сеті. Підтримка була просто супер».

Надія Кіченок: «У першому сеті було чутно: «Еспанья, Еспанья», а потім у другому і третьому сеті чули «Юкрейн» більше. Це дуже приємно».

Про те, чи представлятимуть Україну на Олімпіаді-2028 у Лос-Анджелесі

Людмила Кіченок: «Так далеко не заглядали. Побачимо».

Надія Кіченок: «Побачимо, як життя складеться. Бо в нас у країні війна, виступати тут і представляти Україну - це вже велика честь. Сподіваємося, що все відбудеться. Хотілося б зіграти у Лос-Анджелесі».

Данііл Агарков Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 01 серпня 2024, 07:05 2

Реванш між боксерами відбудеться 21 грудня 2024

Коментарі